abonneren

N4L-VM DH

Mediacenter pc met moderne inhoud in een (te) grote kast.

Case Electronics levert zijn mediacenter pc in de bekende grote horizontale metaalkleurige Silverstone kast. Deze kast heeft fraai gedempt bewegende luikjes voor de aansluitingen, cardreader, dvd writer en jawel een soms nog bijzonder handige floppy drive.
Ondanks dit fraaie front vinden we het jammer dat Case voor deze grote kast gekozen heeft, gezien de opvallende inhoud is zo’n grote kast niet nodig zou je denken.

Net als bij andere geteste mediacenters pc’s als de Acer Aspire iDea 500 en de Quibus Q1 gebruikt Case Intels mobiele Core Duo processor in T2300-uitvoering samen met voldoende en snel ddr2-geheugen. Hiermee bewijst deze pc dat de prestaties van de dualcore processor zich kunnen meten met die van een singlecore Pentium 4 en maar weinig onderdoen voor een dualcore Pentium D. Samen met de Geforce 6200 grafische kaart vormt het geheel een behoorlijk presterende pc die zeker is opgewassen tegen de mediacenterbehoeften.

Met de dual tuner zijn de multimediavaardigheden gewaarborgd. De tv-beeldkwaliteit is redelijk alleen de synchroniteit tussen beeld en geluid valt een beetje tegen.
Dankzij het mobiele platform is het energiegebruik van dit systeem bescheiden. Toch valt het ventilatorgeruis tegen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede prestaties
  • Energiezuinig
  • Groot
Prima presterend energiezuinig mediacenter. Mist wat raffinement in de uitvoering.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: