abonneren

MSI Wind Top AE2240

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Ondanks dat all-in-One pc’s bijna nergens bij mensen thuis te vinden zijn en ingehaald lijken te worden door de iPad en de vele tablets die uitkomen, blijft MSI geloven in deze productgroep. Zo presenteert zij de MSI Wind Top AE2240.

De Wind Top AE2240 is een all-in-one pc zoals we hem al vaker gezien hebben. Hij heeft een full hd touchscreen die twee aanraakpunten tegelijkertijd ondersteunt. Alles, dus ook wifi, zit geïntegreerd in het apparaat, dus upgraden zit er niet bij. Je zal het met deze computer moeten doen zoals hij geleverd wordt. Dat is overigens wel compleet met draadloze muis, toetsenbord en los aanraakpennetje. Het nut van deze pen is ons een raadsel aangezien het scherm zich prima door vingers laat bedienen.

De hardware binnenin stelt niet veel voor. We treffen een eerste generatie Core i3 processor op 2,4 GHz aan, de standaard 4 GB aan ramgeheugen en een terrabyte aan opslagruimte. Verder moet deze computer zich grafisch zien te redden met de in de processor geïntegreerde Intel HD graphics.

Het zal je waarschijnlijk dan ook niet verbazen dat de prestaties overeenkomen met die van een gemiddeld instap-notebook. In PCMark Vantage scoort deze Wind Top 5120 punten en de grafische prestaties zijn met 1543 punten in 3DMark 2006, wat al een zwaar verouderde benchmark is, niet echt serieus te nemen.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Complete pc in één
  • Is hier nog wel behoefte aan?
  • Duur
  • Matige prestaties
Wij vragen ons af of de all-in-one pc nog wel een toekomst heeft. Mensen hebben simpelweg geen behoefte aan een touchscreen op een desktop. Wij denken dat de all-in-one pc zal verdwijnen door de tablet. Wij raden de MSI Wind Top dan ook niet aan. Zeker niet omdat hij ook nog eens bijna 800 euro kost.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: MSI, All-in-one Pc

Nieuws headlines

Laatste reactie