abonneren

MiniMax

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een bijzonder toepasselijke naam voor dit grappige kleine systeempje.

Een van de bijzonderheden van dit systeem is dat het gevoed wordt met behulp van een externe 12 Volt-voeding. Dat maakt voor het systeem zelf geen verschil. Het voordeel is dat een 12V stroomvoorziening soms beschikbaar is op plaatsen waar geen 220V stopcontacten te vinden zijn, zoals op de boot en in de auto. MaxPC liet ons weten in die bijzondere markt zeker toepassingsmogelijkheden voor de MiniMax te zien. Maar ook op het bureau misstaat deze mini-pc niet.

MaxPC heeft gewinkeld bij Jetway voor een moederbord, met daarop een dual core Intel Atom 330. Handig is er een groot aantal van de benodigde codecs voorgeïnstalleerd zijn om u direct de mogelijkheid te geven mediabestanden op de MiniMax af te spelen. Het wel aanwezige pci-slot is wegens ruimtegebrek helaas niet bruikbaar.
De MiniMax wordt geleverd met Windows Vista home premium maar mee het tot heel acceptabele prestaties komt. Net als bij vergelijkbare nettop-pc’s mag je hier geen wonderen verwachten maar de dual-core procesor is krachtig genoeg voor het dagelijkse gebruik.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 12V-aansluiting
  • PCI-slot niet bruikbaar
Een mini-pc tje dat prima presteert en dankzij de 12 volts voeding ook buiten huis, bijvoorbeeld in auto of boot te gebruiken is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie