abonneren

Medion MD 8359

Op 20 juli 2011 heeft Medion weer een scherpe aanbieding bij de Aldi. Deze keer een desktopcomputer voor het hele gezin: de MD 8359, door Medion ook wel Akoya E4200 D genoemd. Bij PCM hebben we deze alvast uitvoerig voor je getest.

Om te beginnen is de kast van de MD 8359 zeer herkenbaar. Medion gebruikt namelijk bijna altijd dezelfde kast voor zijn Aldi-pc’s: een zwart exemplaar met usb3.0 aan de voorkant, een kaartlezer en een standaard dvd-brander. Qua hardware is ditmaal gekozen voor een quadcoreprocessor van AMD: de Athlon II X4 640. Ook de grafische kaart is van AMD: de Radeon HD 6450.
De prestaties stellen niet veel voor. De grafische kaart kan games nauwelijks bijbenen en hoewel de processor vier kernen heeft, is hij niet extreem snel. Hierdoor is deze pc vooral geschikt voor office-werkzaamheden, internet en beeldbewerking.

De MD 8359 beschikt over de gebruikelijke Medion-features. De voordelen zijn de ondersteuning van usb3.0, een externe aansluiting voor hardeschijfuitbreiding en de geïntegreerde wifi(n)-module. Een ander voordeel is dat hij behoorlijk stil is, maar hiermee komen we ook gelijk op het nadeel van deze pc: er is nauwelijks koeling. Alleen de processor wordt gekoeld. Verder moet de pc het doen met de fans van de voeding en de grafische kaart. Het passieve koelblok van de chipset op het moederbord wordt dan ook gloeiend heet. Dat is niet wenselijk. Verder zien we, zoals we al in eerdere reviews geconstateerd hebben, de verouderde 20-pins voeding van FSP Group terug. Hoeveel heeft Medion hiervan nog op voorraad?

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goedkoop
  • stil
  • slecht gekoeld
De Medion MD 8359 is niet bijzonder, maar de quadcoreprocessor en lage aanschafprijs kunnen deze pc voor sporadische fotobewerkers zeker interessant maken.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie