abonneren

Medion MD 8352

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Zaterdag 5 februari heeft de Aldi weer een Medion pc in de aanbieding. Deze keer is het een gezinsdesktop voor nog geen 500 euro. Wat kun je allemaal verwachten van zo’n systeem?

De Medion MD 8352 is gewoon een low budget gezinspc, niks meer, niks minder. Qua vormgeving ziet hij er uit als alle andere Medion Desktops die bij de Aldi verkocht worden. Dat is op zich ook niet zo raar, omdat Medion voor dit soort pc’s bijna altijd dezelfde kast gebruikt.

Qua prestaties stelt de computer niet veel voor, maar dat zal je ook niet verbazen voor dit geld. De processor, een Intel G6960, is afdoende voor casual computergebruik, maar specialistische handelingen zoals foto’s en films bewerken of gamen kun je beter op een andere pc uitvoeren. Wel heeft de pc behoorlijk wat opslagruimte, namelijk 1,5 TB. De grafische kaart is eveneens geen hoogvlieger maar weet in PCMark Vantage nog wel over de 6000 punten te scoren. Dit betekent dat casual en oude games wel te spelen zullen zijn, maar nieuwe ‘triple A’ titels niet, althans niet zoals ze bedoeld zijn.

Wat aansluitingen betreft zijn er voldoende mogelijkheden: 7 usb2.0 poorten en zelfs ook een usb3.0 poort. De pc kan op een beeldscherm aangesloten worden via vga, dvi en hdmi. Verder heeft de pc analoge surround sound mogelijkheden, SPDIF en is er wifi (n) geïntegreerd.

Wat software betreft, tref je een uitgebreid software pakket aan voor fotobewerking en multimedia. Handig voor normale gebruikers, maar systeemvervuiling voor de gevorderde gebruiker.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goedkoop
  • Veel aansluitmogelijkheden
  • Niet krachtig
De Medion MD 8352 is een gezinspc voor de kleine beurs. Leuk voor als je een pc hebt die al jaren aan vervanging toe is of als er nog geen pc in huis is. Maar zodra je echte eisen stelt aan een pc, is er een goede kans dat de MD 8352 niet daar aan voldoet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: