abonneren

Medion Aldi Akoya P5330 D (MD 8805)

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
We zijn nog maar net bekomen van Aldi's scherpe notebook-deal - die uiteindelijk maar mondjesmaat leverbaar bleek te zijn - , of Medion staat alweer klaar met de volgende Aldi-deal. Vanaf morgen is de Medion Akoya P5330 D (MD 8805) te koop bij de Aldi.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten
Zal deze deal net zo scherp zijn als Aldi's vorige computerdeal?

De Akoya P5330 D is een desktop computer die voorzien is van krachtige hardware. Zo vinden we een Core i5 processor met 4 kernen op 3 GHz, 4 GB aan ramgeheugen en een nVidia GeForce GTX550i videokaart. Verder vinden we een 2 TB harde schijf voor opslag en een dual layer dvd-brander voor het lezen en beschrijven van dvd's. Vooral van de harde schijf zijn we gecharmeerd. 2 TB is vandaag de dag alles behalve goedkoop (op dit moment van schrijven rond de 145 euro) en het is ontzettend netjes dat Medion deze harde schijven blijft gebruiken voor vriendelijk geprijsde pc's. Misschien zijn we wat verwend geraakt door Aldi's vorige aanbieding, maar we hadden wel liever een blu-ray speler dvd-brander combi in deze desktop gezien dan 'slechts' een dvd-brander.

De prestaties zijn helemaal niet verkeerd. Waar je bij een desktop voor dit geld het meestal moet doen met instapprestaties, krijg je bij deze Medion pc krachtige allround prestaties die met name te danken zijn aan de processor, videokaart en harde schijf die naast veel capaciteit ook een hoge lees en schrijfsnelheid biedt (gemiddeld zo'n 140 MB per seconde). Op deze pc kun je met een gerust hart video's en foto's bewerken en gamen.

Zoals altijd bekijken we de computer van binnen, en we zien de gebruikelijke bouwkunsten van Medion. Verwacht geen supernetjes afgewerkte pc van binnen, maar alles is wel duidelijk zichtbaar en mocht het nodig zijn, dan kun je redelijk gemakkelijk componenten vervangen. Het is geen moederbord dat gemaakt is voor uitbreiding. Je kan dan ook maar één grafische kaart kwijt en 2 geheugenbanken en uiteraard heeft Medion deze sloten al benut. Wel is het moederbord voorzien van extra handigheden zoals geïntegreerde wifi (n) en usb3.0. Wel is het jammer dat er in totaal maar 6 usb-poorten aanwezig zijn op de pc.

Bij de vorige Aldi Desktop viel het ons al op dat Medion zijn voedingen heeft vernieuwd, en we zijn opgelucht om te zien dat Medion ook in deze pc een fatsoenlijke 24-pins voeding heeft geplaatst.

Qua software is Medion altijd erg compleet en dat is ook nu weer het geval. Echter zullen sommige puristen deze compleetheid eerder als systeemvervuiling zien. Qua software vinden we diverse multimediasoftware voor het bekijken en beheren van films en foto's, Office 2010 starter en een 3 maanden versie van Kasperski Internet Security 2011.
 

Waarschuwing

Gezien onze laatste ervaringen met de Aldi computeraanbieding willen we je er op wijzen dat de Aldi deze computers maar zeer beperkt inkoopt. Dit betekent dat er per Aldi filiaal maar enkelen aanwezig zijn en dat je dus vroeg uit de veren moet, als je deze computer wil bemachtigen. Nabestellen is doorgaans niet mogelijk.

 

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Krachtige prestaties
  • Geïntegreerde wifi
  • Gunstig geprijsd
  • maar 6 usb-poorten
Het is moeilijk te tippen aan de vorige aanbieding die Medion en Aldi samen hadden, maar op desktop-gebied is de Akoya P5330 D (MD 8805) zeker een hele scherpe deal. Wat ons betreft is dit de beste desktop-computer die Aldi tot nu toe in de aanbieding heeft gehad.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: