abonneren

Medion Akoya P7385 D

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Vanaf morgen is de Akoya P7385 D desktop te koop van Medion. In de Aldi krant en op de website heet deze pc simpelweg 'Intel Core i5 SSD pc'. Met deze pc gaan Medion en Aldi meer voor power en de nieuwste technologie. Deze keer dus geen prijsvechter pc maar iets meer spierballen met een hoger prijskaartje.

De spierballen van deze Akoya zitten in een aantal zaken. Zo is er de Core i5 -760 processor, een quad-core processor met Turbo-boost technologie en een 40 GB ssd schijf van Intel die bijna twee keer zo snel data leest als een normale harde schijf. Verder is de pc uitgerust met usb 3.0 aan de voorkant, een 2 TB harde schijf voor data opslag en is wifi (n) geïntegreerd. De graphics worden verzorgd door de AMD Radeon HD 5670, een DirectX 11 kaart die in de lagere klassen van het middensegment valt.

Grafisch ongelukkig

De grafische kaart keuze vinden we ietwat ongelukkig. Deze belemmert namelijk de prestaties van deze pc in enige mate. Het feit dat deze kaart DirectX 11 ondersteunt, is dan ook eigenlijk niks meer dan een 'gimmick' want de kaart is helemaal niet krachtig genoeg voor DirectX 11 graphics.

Met deze Akoya kunt u prima films bekijken en dankzij de andere hardware zal foto- en video-bewerking ook geen probleem zijn, maar voor gaming is deze pc dankzij de matige grafische kaart eigenlijk net niet geschikt. Het is wel mogelijk, zeker op een resolutie van 1280x1024, maar u zult voor een hoop games zeker concessies moeten doen in detail, helemaal op hogere resoluties.

Benchmarks

Dit uit zich ook in de benchmarks. In PCMark Vantage scoort deze machine behoorlijk: 11403 punten. Maar in 3DMark Vantage zien we de pc met moeite net geen 6000 punten halen. In een echte game-benchmark, we gebruiken de game Mafia 2 op een resolutie van 1920x1080 met alle instellingen maximaal, haalt deze Akoya maar 10 frames per seconde.

De Akoya P7385 D is softwarematig uitgerust met Medion's standaard softwarepakket: Office 2010 starter, Bullgaurd antivirus, Corel Draw essentials en dvd-software van Cyberlink. Jammer is dat Medion heeft gekozen om het 32-bits besturingssysteem van Windows 7 te gebruiken. Hierdoor wordt het werkgeheugen niet maximaal gebruikt. Netjes is wel dat Medion het besturingssysteem op cd heeft meegeleverd. Er is ook zelfs een 64-bit versie meegeleverd, maar deze moet u dus wel zelf installeren.

Zelf bestandslocaties aanpassen

Windows staat natuurlijk geïnstalleerd op de 40 GB ssd schijf, wat ervoor dat het systeem snel opstart. Echter staan alle Windows instellingen zoals de lokaties van 'Mijn documenten' standaard ingesteld op 'c:', de 40 GB ssd dus. Dit is niet handig, omdat deze schijf als u dit niet verandert binnen no-time volzit en daarnaast gaat het opslaan van gegevens op deze schijf twee keer zo traag als bij een normale harde schijf. Wij raden met klem aan de instellingen van uw mappen in te stellen op de 2 TB harde schijf. Ook grote programma's kunt u beter daar installeren. Het had Medion gesierd, als zij deze instellingen al voor u had aangepast.

Moeilijk uitbreidbaar

Als we de kast opentrekken, zien we de gebruikelijke Medion-bouw. Trouwe lezers weten ondertussen dat we daar niet warm van worden. De voeding is beperkt (slechts 350 watt) evenals de rest van de kast. De grafische kaart uitbreiden is lastig omdat er maar ruimte is voor een 'single slot' kaart en allebei de geheugenbankjes zitten vol. Ook is er geen air-flow in de kast aanwezig. Op zich functioneert de pc prima zoals hij geleverd wordt, maar bij de 2 TB harde schijf die vlak naast de ssd schijf geplaatst is, hadden we toch liever enige koeling gezien.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snelle SSD systeemschijf
  • veel geïntegreerde technologie
  • krachtig
  • minder geschikt voor gaming
  • niet goed uitbreidbaar
  • 32-bit OS is standaard geïnstalleerd
De Medion Akoya P7385 D is een bovengemiddeld krachtige allround desktop waar u alles mee kan, behalve gamen op hoge resoluties. We zijn gecharmeerd van de hoeveelheid extra handige technologie die Medion in deze desktop heeft verwerkt: usb 3, ssd en wifi (n). Echter is het wel jammer dat de pc niet fatsoenlijk uit te breiden is door de beperkte kast en voeding. Ook grafisch had de pc wat ons betreft iets krachtiger mogen zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie