abonneren

Medion Akoya P5336 D

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
We testen regelmatig computeraanbiedingen van Aldi. Deze computers, die door Medion gemaakt worden, komen overwegend goed uit de test. Echter zijn de Aldi aanbiedingen bulkaanbiedingen die meestal maar zeer beperkt verkrijgbaar zijn. Medion bouwt niet alleen computers voor Aldi, maar heeft ook een eigen online shop en hun machines zijn ook te vinden bij de Mediamarkt en Paradigit.
We testen de Akoya P5336 D.

De Akoya P5336 D is duidelijk een andere machine dan we doorgaans bij de Aldi zien. De kast ziet er minder saai uit en heeft zelfs een beetje een gamer-achtig design. Binnenin zit krachtige hardware waaronder een Core i7 quadcore processor, 8 GB ramgeheugen, een GeForce GTX560 videokaart en anderhalve TB aan opslagruimte. Daarnaast is er ook nog een 80 GB SSD aanwezig.

Naast een DVD-brander heeft Medion deze desktop ook voorzien van een 'hot swappable' harddrive bay. Hiermee kun je heel gemakkelijk je harde schijfruimte upgraden zonder je pc te hoeven openschroeven. Verder is de kast voorzien van twee usb3.0 poorten en geïntegreerde wifi. Wel vinden we het jammer dat er in totaal maar zes usb-poorten aanwezig zijn. Voor een desktop vinden we dat wat karig.

De Akoya P5336 D is een desktop voor hen die meer willen dan alleen maar internetten en e-mailen. De prestaties zijn uitstekend wat vooral te danken is aan de processor, videokaart en SSD opstartschijf. Mensen die graag hun computer tussentijds upgraden, worden wel beperkt door de weinige uitbouwmogelijkheden van het moederbord. Zo is er maar één PCIe 16x slot en twee geheugensloten, en deze zijn natuurlijk allemaal al gebruikt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Prima prestaties
  • Hot swappable HDD bay
  • Weinig usb-poorten
  • Beperkte upgrade-mogelijkheden
De Akoya P5336 D is een krachtige desktop die voor diverse zware werkzaamheden gebruikt kan worden. Voor serieuze desktoppers is deze computer zeker het overwegen waard.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie