abonneren

Medion Akoya P4375 D (MD 8880)

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het is weer zover. Medion verkoopt regelmatig via de Aldi notebooks en desktops. Deze keer is het de beurt aan de Akoya P4375D desktop, ook wel de MD 8880) genaamd. Medion's eerste desktop-pc met een usb 3 poort.

De Akoya P4375 D is qua uiterlijk een standaard Medion Desktop met hetzelfde uiterlijk als de voorgaande Aldi Medion desktop modellen. Ook aan de binnenkant zien we een hoop gelijkenissen. Zo wordt nog steeds dezelfde 350 watt voeding gebruikt als in alle voorgaande modellen en is het binnenwerk op dezelfde manier ingericht. De processor heeft een kapje die een afgesloten luchtstroom naar buiten realiseert en de harde schijf, die in deze machine wel 1,5 TB groot is, wordt niet gekoeld. De pc upgraden kunt u bij deze desktop beter uit uw hoofd laten. Het moederbord heeft slechts twee geheugenbanken en de kast is zo ingericht dat er alleen maar een grafische kaart van één slot breed in gebouwd kan worden. Daarnaast kan de voeding ook geen grafische kaart die twee sloten nodig heeft aan.

De enige andere ventilator naast de processorventilator in de kast is de fan op de grafische kaart, de AMD Radeon HD5670. Dit is een typische lagere middensegment kaart die op een resolutie van 1280 x 1024 prima games kan draaien, maar vanaf hogere resoluties wordt het moeilijker en zullen er concessies gedaan moeten worden. In 3DMark Vantage scoort deze desktop 5739.

De prestaties zijn weer beter dan de vorige Medion desktop, de Akoya P4370 D. Dat is op zich niet raar natuurlijk, maar de prestatiestappen zijn redelijk. Zo scoort deze Akoya 6746 punten in PCMark Vantage, terwijl de P4370 maar 4617 punten scoorde. Grofweg een prestatieverschil van 30 procent.

Wat aansluitingen betreft is de Akoya P4375 D goed bedeeld. Er zijn 8 usb-poorten waarvan één usb 3 ondersteunt. Verder bevat de grafische kaart een hdmi, vga en dvi aansluiting. Ook bevat deze desktop een cardreader, esata, dual layer dvd-brander, gigabit ethernet en heeft hij wifi-N geïntegreerd. Voor de volledigheid heeft Medion een toetsenbord en muis meegeleverd, maar hier moet u niet al te veel van verwachten.

Tijdens het testen constateren we dat de usb 3 poort, die aan de voorkant zit, niet werkt. Dit kwam doordat de kabel die de poort verbond met de usb 3 poort op het moederbord los zat. Na deze weer teruggestoken te hebben, functioneert de usb 3 poort weer naar behoren. Op zich niet spannend en we vermoeden dat de kabel los is komen te zitten door vervoer. Maar dis is wel iets om rekening mee te houden als bij u de usb 3 poort ook niks doet.

Wat software betreft heeft Medion veel extra voorgeïnstalleerd. Met name gevorderde gebruikers zullen niet gecharmeerd zijn van al die extra tools waaronder de Google Toolbar, Chrome, Bullgaurd, Corel Draw Essentials en software van Cyberlink. Ook zit de dekstop vol met allerlei snelkoppelingen, maar deze zijn makkelijk te verwijderen. Jammer is dat er alleen een 32 bits besturingssysteem is meegeleverd met deze desktop. Hierdoor wordt de 4 GB aan ramgeheugen niet optimaal gebruikt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goedkoop
  • usb 3
  • geen 64-bit OS
  • niet echt uit te breiden
De Akoya P4375 D (MD 8880) is de volgende stap in Medion's desktop portfolio. Niet spannend, wel logisch. De computer zal perfect dienst doen als midden segment allrounder, maar u moet er rekening mee houden dat u deze computer koopt zoals hij is. Upgraden is eigenlijk zo goed als niet mogelijk. Verder valt er weinig op aan te merken, hoewel Medion van ons in het vervolg 64-bit Windows als standaard besturingssysteem mag installeren op zijn desktops.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: