abonneren

MD 8824

Medion presteert het opnieuw: de Aldi gaat een eenvoudige multimedia-pc verkopen.

Het is zo langzamerhand traditie dat de Aldi zijn klanten verrast met een pc waar je niet omheen kunt gezien de prijs-prestatieverhouding. Je zult er maar net één nodig hebben! Zeker desktop-pc’s zijn intussen zó gewoon dat je niet meer zo lang hoeft na te denken voor je tot aanschaf overgaat. Door de bank genomen zijn de prestaties van de gemiddelde pc’s zo goed dat het er voor het gewone huis-tuin-en-keukengebruik niet meer zo veel toe doet.
Waren de vorige Aldi pc’s nog behoorlijk zwaar opgetuigde machines met een bijbehorend prijskaartje, deze nieuwste door ons geteste MD 8824 is meer een allround basismachine. Zeg maar een universele multimedia pc voor iedereen.

Configuratie.

In de eenvoudige grijze miditower vinden we een keurige configuratie met één van de eenvoudigste actuele dualcoreprocessoren van dit moment: de Intel Core 2 Duo E4300. Aangevuld met 2 GB geheugen en een eenvoudige GeForce 8400 GS is deze pc een uitstekende basisconfiguratie voor Windows Vista. Vista Home Premium wordt keurig meegeleverd, zodat van alle geneugten, inclusief multimedia- en mediacenterfaciliteiten gebruik kan worden gemaakt.

De grafische kaart is één van de eenvoudigste kaarten. Hij is geschikt voor DirectX 10 en dus prima voor de Aero-interface, maar beslist niet bedoeld voor gamers. Een eenvoudig 3D-spelletje zal nog wel gaan, maar veel hoeft u er niet van te verwachten.

Mediacenter

De pc is prima geschikt voor mediacentergebruik. De GeForce-kaart heeft een wat vreemde combinatie van een vga- en hdmi-aansluiting, maar met hdmi aangesloten op een hd-tv heb je wel een uitstekend hd-beeld – zowel in hd-ready (720p) als op full-hd-formaat (1080p). Zo is het genieten van gedownload hd-materiaal of van dvd-films, al wil bij hd-materiaal het beeld nog wel eens een beetje hakkelen. Daaraan kun je zien dat het een eenvoudige configuratie is.
De traditionele tv-tuner doet het zoals gebruikelijk goed, maar de beeldkwaliteit laat zeker op een lcd-tv met hoge resolutie te wensen over. Op een niet te grote pc-monitor scoort het bij ons gebruikelijke oordeel redelijk. De meegeleverde afstandsbediening is van het radiografische draadloze type, wat ons zeer kan bekoren. Het is namelijk aanzienlijk directer en werkt dus prettiger dan de gebruikelijke infrarood afstandsbedieningen.

Compleet

De pc is verder behoorlijk compleet met een 320GB harde schijf en een multiformaat-dvd-brander, netwerkaansluiting, usb en 8-kanaals geluidaansluiting. Zelfs de aloude parallelle printerpoort en een seriële poort ontbreken niet. Handig is het dock bovenop de pc: hierop past een optionele extra externe usb-schijf. Handig voor het maken van backups of om de foto- of muziekverzameling mee te nemen.
Dat het een eenvoudige pc is, wordt extra onderstreept door het toetsenbord en de muis. Met name de muis werkt nog met een bal, anno 2007 kan dat toch eigenlijk niet meer.

Stil

De pc doet zijn werk overigens behoorlijk stil. Hij wordt geleverd met de nodige multimediaprogramma’s en MS-Works.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compleet
  • Stil
  • RF-afstandbediening
  • Balmuis
Een moderne, universele en goed presterende multimedia-pc die alles heeft wat nodig is voor het gewone thuis- en kantoorgebruik. Ook over de prijs zijn we te spreken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: