abonneren

MCP9350i

Opvallend is Philips terugkeer in de pc-arena na jarenlange afwezigheid. Via de achterdeur weliswaar nu het met dit fraaie mediacenter gaat om een av-product. Daar heeft Philips wel kaas van gegeten.

Het bijzonder fraaie apparaat is in het 43 cm audio formaat en ziet er netjes uit, maar neemt door zijn grote diepte nog flink wat ruimte in. Net als bij de Acer Aspire iDea 500 en de Fujitsu Siemens Scaleo E heeft dit Philips mediacenter dvd bedieningsknoppen op de voorkant en achter een luikje de aansluitingen en cardreader. Ook hier een direct bereikbare dvd-drive en een duidelijk en informatief display. Heel netjes. Opvallend zijn de grote jack-pluggen voor de microfoon en headphone aan de voorkant. Aan de achterkant zijn veel aansluitingen voorhanden.

De Philips MCP 9350i is uitgerust met een Pentium 4 Hyperthreading processor hier met een 945 chipset met geïntegreerde graphics. De prestaties van dit systeem zijn redelijk. Net als de tv-beeldkwaliteit van de dubbele tv-tuner is de beeldkwaliteit van de tv-opnamen is relatief opvallend goed net als de synchroniteit van beeld en geluid. Ook Philips heeft de beheersing van tv-beeld en geluid goed onder controle.

Meegeleverd is een compact draadloos toetsenbordje met een trackbalmuis die uitstekend functioneert. Een eigen afstandsbediening waarmee ook andere av-apparaten bediend kunnen worden maakt het apparaat compleet.

De MCP9350i is niet Vista capable omdat er slechts 512 MB geheugen in zit. In oktober komt de opvolger de MCP9360i is met de 1024 MB wel Vista capable.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Fraai uiterlijk
  • Veel av-aansluitingen
  • Mooi display
  • Fors formaat
Een mooi mediacenter met een goede beeldkwaliteit en veel aansluitmogelijkheden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie