abonneren

MCE Silverstone

Een indrukwekkend grote zwarte kast met een informatief display en eigen afstandsbediening biedt veel mogelijkheden.

Dezegrote zwarte aluminium kast van dit mediacenter is een van de grootste die we als mediacenter hebben gezien. Wel zijn de aansluitingen, kaarlezer netjes en dvd-brander netjes achter luikjes weggewerkt. Het duidelijke display geeft veel informatie ook buiten de Windows mediacenter toepassing. Zo is op deze pc naast Windows mediacenter nog een alternatief mediacenter pakket geïnstalleerd te weten iMon/iMedia. Compleet met allerlei online functionaliteit zou dit een goed alternatief voor mce kunnen zijn, ware het niet dat wij de tv-tuner niet met deze mediacenter software aan de praat konden krijgen. Toegegeven we hebben er ook niet heel veel energie in gestoken, maar dat heeft BCE kennelijk ook niet.

Hier zijn we dan direct bij de belangrijke constatering dat de gebruikersvriendelijkheid van Windows Mediacenter onovertroffen is. De meeste alternatieve mediacenter software is vaak minder overzichtelijk en moeilijker te doorgronden. Bijzonder is de alternatieve afstandsbediening die is ingericht voor het gebruik met iMon. Deze afstandsbediening laat zich ook heel goed met Windows Mediacenter gebruiken en biedt daarnaast extra functionaliteit zoals het gebruik van de afstandsbediening als muis, wat soms en vooral bij andere windowssofware bijzonder handig kan zijn. Misschien is dat de reden dat BCE er geen toetsenbord bij geleverd heeft.

De beeldkwaliteit van de dubbele tv-tuner valt een beetje tegen, terwijl juist de synchroniteit tussen beeld en geluid relatief goed is.
Dankzij de dualcore Pentium D en de Radeon X300 grafische kaart zijn de prestaties van deze pc heel behoorlijk. Wel is het energiegebruik hiermee evenredig hoog, wat gelukkig weer wordt gecompenseerd door een bijzonder laag energiegebruik tijdens standby en als de pc uit is. Bijzonder is dat BCE in deze pc een echte Soundblaster Xfi geluidskaart heeft ingebouwd, die naast dolby surround ook dts ondersteund, met uiteraard een fantastische geluidskwaliteit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede prestaties
  • Gebruiksmogelijkheden
  • Geluidskaart
  • Min
  • Groot
Een veelzijdige mediacenter pc met veel gebruiksgemak en mogelijkheden

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord