abonneren

Mars P710

Alternate kennen we bijna allemaal wel. Ze zijn bekend als online retailer van computeronderdelen en kant-en-klare computers maar hebben ook een eigen winkel in Ridderkerk. Voor de mensen die willen overstappen op Windows Vista maar een budget van een kleine duizend euro hebben, is er de Mars P710.

Hardware

Het moederbord van deze pc is een Micro-ATX moederbord van MSI; de 945GZM3-L. Dit moederbord biedt ruimte aan twee geheugenmodules. Ze zijn beide gevuld met een 512MB DDR2-533 module. Als je de wens hebt om later naar een 2GB configuratie te gaan, dan doe je er goed aan dit gelijk te doen. Dit omdat er maar twee rambankjes beschikbaar zijn.

Kabels en garantiezegels

De kast is netjes afgewerkt en alle snoeren zijn netjes weggewerkt. Een minpunt zijn de garantiezegels die de kast afplakken. Zodra de zegels zijn verbroken, wat gebeurt zodra je de kast opent, vervalt de garantie op het systeem. Als we verder kijken naar de configuratie van de Mars P710 worden we weer blij. Een vrij PCI-e slot voor een optionele grafische kaart is aanwezig. Een sata harde schijf van 160 GB, dvd-brander en een cardreader zijn ook ingebouwd. De processor is een Core 2 Duo Intel E4300 op 1,8Ghz. Met Cinebench scores van 297 (single) en 559 (multi) scoort hij goed.

Samsung en Microsoft

Het toetsenbord is de Wireless Laser Desktop 6000, een prettig werkende desktop. Het meegeleverde scherm is de Samsung Syncmaster 940 BW (19" breedbeeld, 2ms). Deze is van goede kwaliteit en heeft een optimale resolutie van 1440x900. Zowel DVI als VGA ingangen alsmede de kabels zijn aanwezig.

Software

Als laatste kijken we nog even naar de software. Deze bestaat uit de Roxio Easy Media Creator Suite en G-data Internetsecurity 2007. De suite levert foto- en video-bewerkingsmogelijkheden. Een leuk pakket wat je er voor niets bij krijgt. Verder is elke pc van Alternate over het algemeen met een recovery optie uitgerust.

On-site garantie

Opvallend is dat Alternate op dit systeem 2 jaar on-site garantie levert. Dat is zeker niet standaard bij de systemen van Alternate en zeker een pluspunt waard.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • 2 jaar on-site garantie
  • Garantiezegels
  • Weinig grafische capaciteit
  • Geen speakerset meegeleverd
Hoewel hij niet groot is in prestaties is de Mars P710 wel een uitstekende pc voor het gezin met de kleine beurs. Gamers zullen een extra investering moeten doen voor een fatsoenlijke grafische kaart.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: