abonneren

Mac Mini Intel Dual Core

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De nieuwste Mac mini is tot vier keer sneller dan de vorige versie, en dat opent perspectieven.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Toen een jaar geleden de eerste generatie Mac mini verscheen leek deze vooral bedoeld om pc-gebruikers met een betaalbaar apparaat naar het Mac-platform te lokken. Bij de nieuwe Mac mini (nu met Intel-processor) zijn de gebruiksmogelijkheden verder vergroot. De Core Duo-variant is vier keer sneller dan het voorgaande model, past prima in de huiskamer en is standaard al voorzien van allerlei multimediavoorzieningen. Zo wordt Front Row meegeleverd, dat vergelijkbaar is met de Media Center-software voor Windows pc's. Met Front Row kunt u alle multimediabestanden beheren en afspelen, ongeacht waar op welke computer in huis ze zijn opgeslagen.

Standaard wireless

De Mac mini is standaard voorzien van een ingebouwde Airport Extreme (802.11g) en Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate). Deze snelle Bluetooth-variant haalt 3 Mbps en is dus ruimschoots geschikt voor het draadloos streamen van muziek. Voor comfortabele bediening vanaf de zitbank levert Apple een afstandsbediening mee. Apple levert daarnaast ook iLive 06 mee, het recent vernieuwde softwarepakket voor fotobeheer, audio- en videobewerking, bouwen van websites en branden van dvd's. De Mac mini is na de iMac en de MacBook Pro het derde Apple-product dat is voorzien van de nieuwe Intel-processor. Er zijn twee uitvoeringen: met 1,50-GHz Intel singlecore-processor en met 1,66-GHz Intel dualcore-processor. In vergelijking met de vorige versie is het interne modem verdwenen, maar er zijn wel twee extra usb-poorten en optische, digitale input- en output-poorten voor audio toegevoegd. Dat laatste is een extra reden om de Mac mini voor audiotaken te overwegen.

En klaar voor mediagebruik

De Mac mini is uiteraard niet bedoeld voor mensen die de computer intensief gebruiken, maar gelukkig beseft Apple dat nieuwe ontwikkelingen zoals hd-tv tóch hogere eisen stellen aan apparatuur. Om de proef op de som te nemen speelden we een aantal hd-films af op de Intel Core Duo-uitvoering. Op de vorige Mac mini was zoiets vrijwel onmogelijk, maar op het nieuwe model is een gangbare 720p film in hd-formaat probleemloos af te spelen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Klein en stil.
  • Mooi design.
  • Compleet met alle benodigde software.
  • Prijziger dan de eerdere versie.
De nieuwe Mac mini met Intel-processor is vier keer sneller dan zijn voorganger. Dankzij de meegeleverde software, de afstandsbediening en de optische audiopoorten is de Mac mini prima geschikt als mediacomputer in de woonkamer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: