Lenovo laat enorme tablet-pc zien

Lenovo presenteert een enorme 27-inch tablet. Hoewel? Nee, de IdeaCentre Horizon is eigenlijk een Windows 8-pc die als tablet is vermomd.

In eerste instantie denk je dat de IdeaCentre Horizon een enorme 27-inch tablet is. Maar van dichtbij blijkt het een pc te zijn met een touchscreen die je zowel rechtop als plat op tafel kunt leggen. Het platleggen kun je het beste met meerdere familieleden doen, want het gewicht bedraagt mede door de schermdiagonaal van bijna 70 centimeter toch nog bijna 7 kilo.

Dus het zit er niet in om je even met de tablet terug te trekken in de luie stoel. Daar is deze pc ook niet voor bedoeld. De IdeaCentre Horizon probeert juist het gezin weer om de tafel te krijgen. De 27-inch touchscreen kan worden bediend met meerdere handen tegelijk in multimodus. Losgekoppeld van de stroomvoorziening hoeven de gezinsleden overigens niet al te lang om de tafel te blijven zitten. De IdeaCentre Horizon heeft een batterijduur van maar 2 uur.

De 27-inch touchscreen geeft beelden weer in full HD (1920 x 1080 pixels). Aan de binnenkant draait een processor van Intel. Daarbij kan gekozen worden voor een i7-processor. De pc is voorzien van een harde schijf met een grootte tot 1 terabyte en heeft een werkgeheugen van tot 8 gigabyte DDR3.

De IdeaCentre Horizon wordt komende zomer verwacht en zal 1.699 dollar kosten. Of deze pc ook in Europa te koop zal zijn is nog niet bekend. In de onderstaande video wordt deze tafelpc geïntroduceerd. Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas schijnt Lenovo ook met een 39-inch versie te staan.

Bron: AD

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: pc, lenovo, touchscreens