abonneren

inMedia Pro

Informatique levert een zeer veelzijdige mediacenter Vista pc voor nog geen 1200 euro.

Veelzijdig

De inMedia Pro is een zeer veelzijdige computer. Dat is met name te danken aan het moederbord, de Asus M2N-VM DH. Dit moederbord is uitgerust met 8 kanaals audio, een interne grafische chipset (Nvidia 6100) met zowel een vga als een dvi poort, firewire, tv-out, gigabit lan en ingebouwd wlan (G). Informatique heeft er ondanks de aanwezigheid van de grafische chipset, toch een extra grafische kaart in geplaats, namelijk de GeForce 7600GS. Een slimme keuze want deze presteert vele malen beter dan een geïntegreerde chipset. Ook is de inMedia Pro uitgerust met een TV-Tuner kaart en een DVD brander die beschikt over Lightscribe.

Vista Mediacenter

De nieuwe Mediacenter functionaliteit van Windows Vista is in de Home Premium en Ultimate versies van Windows Vista aanwezig. De mediacenter functionaliteit is vooral intern op vele punten verbeterd en werkt naar onze ervaring beter dan voorheen. Vooral ook het gebruiksgemak is verbeterd met een handigere menustructuur en prettigere bediening. Ook verbeterd is de mogelijkheid tot het kijken naar online video. Zo is het kijken naar gehuurde videofilm, of uitzending gemist zelfs schermvullend heel goed te doen met een redelijke beeldkwaliteit. In vergelijking met Windows XP MCE is het geluid en beeld beter synchroon dan voorheen. Ook de tv-beeldkwaliteit is - afhankelijk van de bron -redelijk goed. Samen met de videorecorderfunctionaliteit, foto, video en muziek voegt het mediacenter wezenlijk iets toe aan de gebruiksmogelijkheden van de pc als entertainment center.

Geen Raid, wel veel

Opvallend is dat er maar liefst twee harde schijven in de computer zitten die voor meer dan 600 GB aan opslagruimte bieden. Even opvallend is dat deze twee schijven niet in Raid0 zijn geconfigureerd. Dit kan een bewuste keuze zijn, maar wel één die ten koste gaat van prestaties. Hou er rekening mee dat als u zelf een Raid configuratie wilt instellen, u de pc wel weer helemaal opnieuw moet installeren.

Minpunten

We hebben wel een paar kleine aanmerkingen op het systeem zoals Informatique hem aan ons geleverd heeft. Zo worden we niet dol enthousiast van de meegeleverde monitor, de Iiyama E1900WS. Deze kent weinig kleurcontrast verschillen wat toch ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Een andere aanmerking vinden we het icoon 'maak nu een backup van uw computer!' wat prominent op het bureaublad is geplaatst. Als je hier op klikt kom je in het backup centrum van Vista terecht. Echter kan Vista Home Premium alleen maar een backup maken van je bestanden, en niet van het gehele systeem. Een beetje een misleidend icoon dus. Verder missen we dan ook een systeem herstel mogelijkheid.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compleet mediacenter systeem voor gunstige prijs
  • Vele mogelijkheden
  • Veel opslagruimte (600 GB)
  • Wifi
  • Geen Raid geconfigureerd
  • Meegeleverde monitor is niet geweldig
  • Geen recovery mogelijkheid
De inMedia pro is een veelzijdig systeem met vele mogelijkheden, een hoog gebruiksgemak en een gunstige prijs. Jammer is dat de monitor niet fantastisch is. We raden u dan ook aan een andere monitor bij dit systeem te nemen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord