abonneren

iMax Mini N3610

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Packard Bell levert een nettop in de vorm van de iMax Mini. Dit schattige kleine kastje bevat in feite netbookhardware, maar dan zonder beeldscherm.

Deze nettop kan worden neergezet met de meegeleverde standaard. Ook is Packard Bell zo attent geweest om beugels mee te leveren, zodat het kastje achter uw flatscreen kan worden geplaatst. De hardware bestaat uit een dualcore Atom 330-processor, 2 GB aan ramgeheugen en Nvidia's Ion-chipset. Hierdoor liggen de prestaties van deze iMax hoger dan van een gemiddeld netbook, terwijl de prijs op instapniveau ligt. Geen slechte deal dus. Wel blijkt Packard Bell een kampioen in het afleveren van 'vervuilde' systemen; echt zonde. Zo vinden wij een heleboel vooraf geïnstalleerde software waarvan het nut ons ontgaat. Zo is er bijvoorbeeld Nero 9 Essentials meegeleverd. Wat moet die software op een systeem dat geen brander heeft? Daarnaast is er zowel een trial van MS Office 2007 als een volledige Office Works-suite geïnstalleerd. Een beetje dubbelop als u het ons vraagt. En zo zijn er nog vele andere programma's die alvast geïnstalleerd zijn, waarvan wij ons afvragen of u er wel op zit te wachten. De enige bonussoftware waarvan wij gecharmeerd zijn, is de volledige versie van Adobe Photoshop Elements 7. Op een systeem dat niet heel erg snel is qua prestaties, vinden wij het onverstandig om het besturingssysteem − en dus ook de registry − standaard zo vol te proppen met extra software.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • klein en compact
  • prima voor licht computergebruik
  • vreselijke systeemvervuiling
De extreme systeemvervuiling van deze iMax Mini levert minpunten op. Maar ondanks dat blijft het een leuk kastje voor een zachte prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie