abonneren

IkBenStil Sexbomb 2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een AMD-pc uit de stal van Ikbenstil; dat is lang geleden! En er huist nog een verrassing in de pc: twee gloednieuwe AMD 6850-videokaarten... voldoende kracht voor indrukwekkende prestaties, zo melden de Amsterdammers.

Voordat we de game-pc open schroeven, kijken we eerst even in de strakke, zwarte Lian Li-behuizing. Zoals we gewend zijn, is alles netjes gedempt en zijn de standaard ventilatoren vervangen voor stille varianten, zoals de Scythe gentle typhoon en de Noise Blocker. Keurige, superstille ventilatoren. Ook de harde schijven – een Velociraptor 150GB en een 1,5 TB van Western Digital – zijn gedempt met de IBS-silencer. Op de AMD 1055T vinden we een Thermalright Ultra Extreme 120. Een koeler die zich ruimschoots heeft bewezen en waar Ibs veel gebruik van maakt. De twee HD6850-videokaarten komen uit de stal van Sapphire en zijn bijzonder stil. Ook onder volle belasting. Het Sexbomb-pakketje kost, inclusief Windows 7 64bit Home Premium, 1867 euro.

Puike prestaties


De Sexbomb 2 presteert uitstekend. De 1055T die licht overklokt is tot 3,36 GHz, weet prima data naar de crossfire-opstelling te sturen. Mede te danken aan de feit dat het Gigabyte 890FXA-UD5 moederbord 2 x 16 lanes beschikbaar heeft voor het grafisch geweld. Intel kan die bandbreedte niet bieden bij de P55-chipset.
We zien in 3DMark Vantage een score terug van 19.118 punten. Dat is een score die erop wijst dat elk recent spel in Full-HD speelbaar moet zijn. En wie anti aliassing aan wil zetten: geen probleem, al is dat niet echt zinvol meer bij een resolutie van 1920 bij 1080 of hoger.
De Heaven DirectX-11 benchmark die vooral gericht is op tesselation, laat een gemiddelde framerate zien van 60,8 bij een resolutie van 1600 bij 1200. Een uistekende score die laat zien dat het 6850-duo heel wat in de mars heeft.
Gaan we even door naar de processorkant, dan zien we in de Cinebench R10-benchmark dat de zes cores prima weten te score: 18.205 punten bij de multi-gpu test en 3626 punten in de single-core test. Intel scoort een stuk beter bij de Cinebench-test, maar bij games gaat het voornamelijk om grafische kracht en kloksnelheid. 3DMark toont dat ook al aan.

Algehele systeem


Ikbenstil heeft geen ssd in dit systeem kunnen verwerken om de prijs binnen de 2000 euro te houden. Bovendien is de TRIM-ondersteuning bij amd (nog) een beetje vaag. Met de standaard drivers moet het wel werken, maar die garantie is er nog niet helemaal. Kortom: Ibs speelt op safe en installeert een Western Digital Velociraptor. De snelste consumentenschijf op dit moment. We zien een gemiddelde leessnelheid van ongeveer 105 MB/s en een toegangstijd van plusminus 7,3 ms. Dat is voor een mechanische schijf bijzonder rap, maar een ssd maakt er gehakt van. Het systeem voelt desondanks vlot aan tijdens het werken. Toch... wie een ssd gewend is, zal het gaan voelen.
PCMark is erg gevoelig voor ssd’s. De score valt daarom ook een beetje tegen met 8499 punten. Met een ssd is denken we de 10.000 haalbaar, aangezien de hdd-score gigantisch stijgt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Heerlijk vlot
  • Superstil
  • Compleet
  • Geen ssd
De Sexbomb 2 is een mooi gebalanceerd systeem waar de komende tijd prima mee te gamen is. De score van tegen de 20.000 punten in 3DMark Vantage zegt genoeg. Het systeem is nagenoeg niet hoorbaar. Ook niet onder het gamen. Een mooie prestatie. De pijs van 1867 euro is à la Ikbenstil: pittig, maar in dit geval ook wel weer een beetje verantwoord: een prima AMD hexacore, superkoeling en twee 6850’s in crossfire. Het enige wat we een beetje missen is een ssd... better luck next time!

Bron: Ikbenstil

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: