abonneren

HP TouchSmart 520-1001nl

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Test resultaten
  3. Specificaties
HP heeft de All-in-One pc-lijn uitgebreid met de TouchSmart 520-1001nl: een degelijke All-in-One pc die de pit mist om de middelmaat te ontstijgen.

 De vormgeving van de HP TouchSmart 520 is lekker recht toe, recht aan. Het is net als de andere TouchSmarts niets meer dan een forse monitor die door middel van een stevige beugel op het voetstuk gemonteerd is. Door de zwarte behuizing en de zilveren beugel ziet de HP 520 er bovendien vrij strak uit. En aangezien alle hardware in de monitor is gestopt, hoef je slechts één kabel in het stopcontact te steken. Geen gerotzooi met kabels dus!

De TouchSmart 520 bevat een Intel Core i5-2390T processor met 6 GB DDR 3 RAM. In onze test scoorde de HP TouchSmart 2212 punten in PC Mark 7 en 3999 punten in 3dMark 6. We vinden het wat aan de lage kant, maar het is in principe genoeg om standaard programma's soepel te laten draaien. Ook met de opslagruimte en het aantal poorten zit het wel goed. De 520 heeft namelijk een 1 TB harde schijf, vier usb2.0 en twee usb3.0-poorten.

Zodra we de pc opstarten, merken we dat er een aantal applicaties vooraf geinstalleerd zijn zoals de HP TouchSmart software, een Norton antivirus trial-versie en de Bing-bar. Zonde, want we hebben liever de keuze om dit zelf te installeren dan dat het voor ons wordt gedaan. Dit soort software (en bloatware) zorgt namelijk voor meer belasting van het systeem.

Het 23-inch Full HD (1920x1080) scherm is prima geschikt om op te werken of films op te kijken. Je kunt ook televisie kijken op de TouchSmart 520 door middel van de geïntegreerde tv-tuner. Voor de grafische prestaties zit er een Radeon 6450A videokaart in de All-in-One. De prestaties van deze kaart zijn goed genoeg om films te kijken en casual games te spelen. Verwacht echter niet dat er 3D games op gespeeld kunnen worden. Het is ook jammer dat de kleuren op het scherm wat dof ogen. Dit komt helaas niet ten goede van de kleurhelderheid.

Werken met het touchscreen gaat ondanks enkele kleine vertragingen best goed. Je kunt net als bij smartphones bijvoorbeeld knijpen om in te zoomen, maar ook roteren en slepen. Toch voelt het allemaal niet erg natuurlijk aan. Want ondanks dat je het scherm behoorlijk ver kunt kantelen, is het maken van touch-gebaren op een staand scherm erg vermoeiend. Je moet je arm namelijk continu strekken en vrij dicht bij de pc zitten. Goed om te weten dat een draadloze muis en toetsenbord meegeleverd worden!

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Groot scherm
  • Touch werkt goed
  • Matige videokaart
  • Scherm niet zo helder
HP heeft met de TouchSmart 520 een degelijke all-in-one pc op de markt gebracht waar je de dagelijkse huis-, tuin- en keukenzaken op kunt doen. Het touchscreen werkt naar behoren, maar desondanks is het erg prettig dat muis en toetsenbord meegeleverd worden. We vinden echter wel de adviesprijs van € 1029, zeker gezien de prestaties, wat aan de hoge kant.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: