HP Spectre One Desktop

HP kondigt alvast een aantal nieuwe desktop all-in-one computers aan met Windows 8 en sommigen met een touchscherm.

Niet heel verrassend is dat HP de naam Spectre die we al kennen van de fraai vormgegeven ultrabooks nu ook voor de ‘design’ all-in-one gaat gebruiken.

De HP Spectre One is een futuristisch ontworpen 23,6 inch all-in-one met een slank aluminium ontwerp en handige functies. Het Full HD-scherm is bijzonder dun en meet slechts 11,5 mm, wat het de dunste all-in-one-pc van dit moment maakt. De Spectre One is een zogenaamd één snoer-apparaat, het enige dat je nodig hebt is een netsnoer, en uiteraard een draadloos netwerk. Zowel het smalle toetsenbord als de losse touchpad doet heel veel aan de moderne iMac denken.

Om het apparaat zo dun te krijgen ontbreken er wel een aantal zaken die je wellicht zou verwachten. Zo is er geen tv-tuner, touchscherm of optische drive. Nu zullen veel serieuze computergebruikers dat niet missen, want zo handig is een aanraakscherm op een pc nu ook weer niet. Wel is er een nfc-ontvanger, drie usb-poorten waavan twee usb 3.0, een hdmi-ingang en een ethernetaansluiting. HP bouwt Beats Audio in en een geheugenkaartlezer. Een losse grafische kaart en SSD’s zijn optioneel.

HP introduceert naast het Spectre One topmodel nog een drietal Envy all-in-one-pc’s. Een Envy 20 en 23 met een 20 en 23 inch scherm en 1920 x 1080 resolutie en een goedkopere Pavillion 20 ook met een full-hd scherm. De Envy’s hebben een touchscherm, Beats Audio en Intel Ivy Brige-processoren. De Pavilon is zonder touchscherm en heeft AMD-processoren.

In de VS zullen de Envy 20, Envy 23 en Pavilion 20 eind oktober uitkomen voor respectievelijk $ 849, $ 1099 en $ 499. De Spectre One komt half november en kost $1300. De Nederlandse beschikbaarheid en prijzen zijn nog niet bekend.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: