HP Envy Rove 20

Een 20-inch aanraakscherm en gebaseerd op de nieuwste mobiele techniek. Wat is het: een grote tablet, een all-in-one computer of wat anders? Mogen we even voorstellen: de HP Envy Rove 20.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • verplaatsbare all-in-one computer
  • leuk voor bordspelletjes
  • Minpunten
  • te zwaar voor kinderhanden (5,5 kg)
  • lage resolutie beeldscherm

Je kunt het een heel grote tablet noemen, maar ook een slanke all-in-one computer. Feitelijk is het een klasse van apparaten die we de komende tijd van meer fabrikanten gaan zien: zogenaamde tafel-pc’s. Een computer met de eigenschappen van een tablet en een all-in-one en die dankzij de ingebouwde accu makkelijk te verplaatsen is. Nou ja makkelijk, hij weegt zo’n 5,5 kilo, er moet dus wel een volwassene aan te pas komen om hem ergens anders neer te zetten.

Om hem neer te zetten moet je ’m wel een beetje kennen, want de standaard achterop kan je niet zomaar uittrekken; dan loop je de kans de boel te forceren. HP heeft daarvoor een speciale knop aangebracht, waarmee de geveerde standaard rustig naar achteren klapt. Ondanks het formaat heeft de Rove 20 relatief weinig aansluitingen: drie usb3.0-aansluitingen, een headset-aansluiting en een kaartlezer. Die laatste is heel onhandig aan de onderkant van het scherm geplaatst. Sterk punt is de wifi: deze computer ondersteunt namelijk de nieuwste 802.11ac-techniek, maar is ook geschikt voor 802.11 2,4- en 5-GHz netwerken.

Zo kan je rustig werken op de studeerkamer, maar kan je hem ook eenvoudig neerzetten op de keukentafel om te werken of bijvoorbeeld samen vakantiefoto’s of leuke filmpjes op YouTube te bekijken. Heb je een wat ruimere keuken, dan is dit apparaat ideaal om aan de hand van het recept dat je op internet hebt gevonden, een gerecht te bereiden. Je kunt de Rove niet alleen rechtop gebruiken, maar ook plat neerleggen. Op die manier is hij zeer geschikt om bordspellen op te spelen – HP levert Monopoly mee. Erg leuk, en we verheugen ons al op Mens Erger Je Niet of Ganzenbord op dit 20-inch grote speelveld. De beeldkwaliteit van het ips-scherm is goed, maar de resolutie van 1600 x 900 valt tegen: we hadden voor deze prijs toch echt full-hd verwacht.

Voor de techniek heeft HP gebruikgemaakt van de nieuwste laptoptechniek: een Core i3-4005U uit de nieuwste vierde generatie Core-processors (Haswell) – een chip met redelijke prestaties, maar zeker geen krachtpatser of grafisch wonder. Goed genoeg voor niet al te zware klussen. Daarnaast heeft de Envy Rove 4 GB werkgeheugen en een relatief trage harde schijf van 1 TB. De ingebouwde accu is goed voor een werktijd van zo’n 3 uur bij een relatief lichte belasting.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: all-in-ones