abonneren

Gooi PCs Video 3D Workstation AMD FX-8150

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
Gooi PC's bouwt maatwerkp's van doorgaans hoge kwaliteit en deze keer heeft Gooi PC's zich gestort op AMD's Bulldozer. We waren al ontzettend onder de indruk van Gooi PC's Video 3D Workstation Core i7. Worden we ook omver geblazen door de AMD variant, de Video 3D Workstation AMD FX-8150?

De pc is gebouwd in een schitterende aluminium Lian Li kast. Als we de kast openen, straalt het vakmanschap er vanaf. De pc beschikt naast de AMD FX-8150 processor over 16 GB ramgeheugen, een 128 GB SSD systeemschijf, 2 TB opslagcapaciteit en een nVidia GeForce GTX570 videokaart. Een blu-ray brander maakt het geheel af. Het moederbord biedt genoeg ruimte voor uitbreiding: twee extra 16x pci-express-sloten (waarvan één geblokkeerd door de GTX570), één 1x pci-expressslot en één normaal pci-slot. Ook zijn er nog twee sata-poorten over en er zijn meer dan genoeg connectoren om de eventuele extra hardware van voeding te voorzien. Qua prijs is de Video 3D Workstation AMD FX-8150 net zo duur als de Intel versie. Dat is opvallend, want de FX-8150 processor is bij de meeste computerdealers zo'n 40 euro goedkoper.

We laten diverse benchmarkprogramma's op de pc los waaronder PCMark 7, 3D Mark 11, Cinebench en diverse games. We vinden deze Video 3D Workstation teleurstellend scoren. Onze eigen AMD FX-8150 configuratie presteert veel beter. Ter vergelijk: in Cinebench 10 halen wij meer dan 20 duizend punten terwijl Gooi PC's configuratie nog geen 15 duizend punten weet te behalen. Ook valt ons op dat in de AMD machine DDR3-1333 geheugen gebruikt is, terwijl het voordeel van AMD juist is dat er veel sneller geheugen gebruikt kan worden. We hebben dan ook sterk onze twijfels bij deze configuratie.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • goede bouwkwaliteit
  • duur
  • magere prestaties
Hoewel de Intel versie van de Video 3D Workstation helemaal geweldig vinden, kunnen we dat helaas niet zeggen over de AMD variant. Gooi PC's heeft bij het bouwen van deze pc een paar lelijke steken laten vallen waardoor de potentie van de FX-8150 niet ten volste gebruikt wordt. Gooi PC's zal nog flink moeten sleutelen aan zijn AMD configuraties willen ze ons enthousiast maken voor deze pc's.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie