abonneren

Entertainer

Over smaak valt niet te twisten, dat is een feit. De kast van Max PC doet stoer aan maar is door het gebruik van plastic niet zo stoer meer. De hardware binnenin is met een Windows Vista Prestatie Index van 5 wel erg stoer.

Goed gekoeld

De ruggengraat van Max PC bestaat uit een Asus M2NPV-VM met een AMD Athlon 64 X2 4200+ processor (2,2GHz). Deze wordt gekoeld door een koeler van Thermaltake.
De kast is verder ook goed gekoeld. Zo is er een 90mm fan voor de airflow, en een kleinere fan voor de twee 160 GB Maxtor schijven in raid0. Als laatste is er een koeler aan het zijpaneel bevestigd die het laatste beetje warmte naar buiten blaast. Als je de kast openmaakt, moet je wel even opletten dat je die koeler niet van het zijpaneel lostrekt. Voor de rest is de kast mooi afgewerkt en zitten de kabels je totaal niet in de weg. Het moederbord beschikt over vier geheugenbankjes, waarvan er twee gevuld zijn met 1024 MB ddr2 geheugenmodules van Transcend. Zou je willen uitbreiden dan kan dit tot maar liefst 4GB!

Aansluitingen genoeg

Het is goed om te zien dat er gekozen is voor een echte videokaart naast de onboard nVidia GeForce 6150. Wel is er een overvloed aan grafische poorten. De videokaart (een nVidia GeForce 7600 GT) heeft zelf twee DVI poorten en de interne chipset heeft ook nog eens een DVI en VGA poort. Het is dus wel even opletten waar je de monitor op aansluit. Het is jammer dat deze niet zijn afgedekt om misverstanden te voorkomen. Overige interne aansluitingen zijn tweemaal een PCI slot, een pci-e 16x, en uiteindelijk een pci-e 1x slot. Het pci-e 16x slot wordt gebruikt door de 7600GT.

Randapparatuur

De meegeleverde monitor is een HanssG HX191D 19" tft monitor met een optimale resolutie van 1280x1024 en een verversingsnelheid van 5ms. De algemene kwaliteit van het scherm is goed en aansluitingen voor zowel DVI als VGA zijn aanwezig. Helaas wordt er geen DVI kabel meegeleverd. De meegeleverde speakerset is een Logitech S200 2.1 set en de invoer wordt verzorgd door de Logitech EX110 Cordless Desktop.

Software en Garantie

Het systeem wordt geleverd met Vista Home Premium. Overige voor geïnstalleerde software is Open Office 2.1, Avast antivirus 4.7, RestoreIT v7.0 & Virtual Drive Pro v 10.0. Norton is ook meegeleverd bij het moederbord maar is niet geinstalleerd. Een slimme keuze aangezien twee antivirus programma's alleen maar zorgen voor conflicten. De garantie op het systeem is twee jaar waarbij bij reparatie het systeem binnen vijf werkdagen weer operationeel moet zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Uitstekende prestaties
  • Goed uitbreidbaar
  • Netjes in elkaar gezet
  • Goed gekoeld
  • Gunstig geprijsd
  • Niet afgedopte monitorpoorten
  • Lelijke plastic kast
Max PC zet met de Entertainer een krachtige pc neer voor een aantrekkelijke prijs. Ook de randapparatuur is dik in orde op de missende dvi-kabel na. De kast is wat kitscherig maar daarvoor kun je natuurlijk een andere nemen als je deze pc bestelt. Het enige puntje van kritiek is de niet afgedopte poorten van de interne grafische chipset.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: