abonneren

Enforcer E740 Power

Paradigit levert voor nog geen 1300 euro een krachtig Vista systeem waarmee je ook flink kan gamen.

Power

Paradigit heeft zich niet ingehouden. De prestaties van de E740 Power liegen er niet om. Alleen de harde schijf snelheid vinden we een beetje tegenvallen. Dit had beter gekund. De specificaties zijn redelijk zwaar maar de kosten vallen erg mee. Qua hardware zien we een Core 2 Duo E6600 processor en ramgeheugen op een snelheid van 400 MHz (DDR2-800). Het is wel jammer dat de hoeveelheid maar één gigabyte is. Dat had van ons meer gemogen, maar dan was de prijs waarschijnlijk niet scherp gebleven. Met dit systeem valt prima te gamen, mede dankzij de GeForce 8800 GTS grafische kaart. Games zien er schitterend uit op de meegeleverde Samsung breedbeeld monitor die qua uiterlijk iets wegheeft van de lcd-tv's van Samsung. Een sticker op de monitor claimt tevens dat de monitor HDCP ondersteunt. Helaas hebben we dat niet kunnen testen. Opvallend is overigens wel dat de computerkast het moet doen zonder resetknop. Niet rampzalig maar in ongebruikelijke gevallen onhandig.

Optionele office

Het operating system is Windows Vista Home Premium en als officepakket is er gekozen voor MS Works. Deze is ook standaard geïnstalleerd op de machine. Een trial cd van Office 2007 is meegeleverd, maar deze staat niet geïnstalleerd. Zo voorkomt Paradigit systeemvervuiling, wat we zeker waarderen. Wel missen we beveiligings software. Op zich is dat niet heel erg, want nu heeft u alle vrijheid zelf te bepalen welk antivirusprogramma u wilt gebruiken.

Drie jaar garantie

Een positieve opvaller is dat dit systeem een garantie heeft van 3 jaar. Dat is één jaar meer dan wat we bij andere pc-bouwers zien. Wel is het een carry-in garantie. U moet dan dus zelf met de pc onder de arm langsgaan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer goede prestaties
  • Gunsitge prijs
  • Mooie kwaliteit monitor
  • 3 jaar garantie
  • 'maar' 1GB intern geheugen
  • mist een reset-knop
De Paradigit Enforcer E740 Power is een krachtige complete set met een interessante prijs voor de gamer. Ook andere pc gebruikers die veel kracht willen voor relatief weinig geld hebben aan de E740 een goede.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie