abonneren

Eee Box B204

Als we een onderscheiding zouden uitreiken voor het meest innovatieve design dan zou de wel zeer bijzonder fraai vormgegeven Eee Box van ASUS daar zonder enige twijfel mee vandoor gaan

Een compact kastje met slechts de noodzakelijke aansluitingen. Het kastje staat op een standaard, of wordt met de meegeleverde beugel, aan een monitor met VESA-compatible ophangpunten gemonteerd. Dan neemt het apparaat nog minder ruimte in.

Eigenlijk is de Eee Box B204 helemaal geen pc, maar een laptop zonder scherm. Zelfs de accu is nog aanwezig, al is het in dit geval meer een ingebouwde noodvoeding (UPS). De werktijd stelt met 7 minuten namelijk niet zo veel voor. Wat deze mini-pc echt bijzonder maakt is de ingebouwde ATI Mobility Radeon 3450 chip, die ervoor zorgt dat dit apparaat ook bruikbaar is als slimme Mediaspeler voor onder de tv. Dat ASUS dit ook in gedachten heeft, blijkt uit de meegeleverde afstandsbediening. Jammer genoeg lukt het niet om een Blu-rayspeler aangesloten via USB foutloos een schijfje te laten afspelen: de Eee Box is kennelijk te langzaam.

De Eee Box is een is uitgerust met draadloos netwerk, in dit geval het snelle 802.11n, wat het een heel universele en moderne pc maakt voor vele toepassingen geschikt. Jammer is de 100 mbit lan aansluting. Met Windows Vista home premium als besturingssysteem en de flinke harde schijf kunt u met dit mini pc’tje alle kanten op.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • krachtige grafische chip
  • wlan
  • geen optische drive
  • 100 mbit lan
Een bijzonder geslaagde mini-pc met veel functionaliteit en kwaliteit. Voor veel niet al te veeleisende toepassingen kun u met deze nettop volstaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: