abonneren

Dimension E520

Voor 1200 euro lever Dell een zeer compleet allround media center systeem compleet met surround sound!

BTX

Dell is één van de weinige pc bouwers die nog BTX systemen bouwt. Er is niets mis met een BTX kast, maar ze zijn wel zeldzaam. Het systeem ziet er van binnen dan ook anders uit dan andere computers. Wel is het allemaal ontzettend netjes. Alle kabels zijn netjes weggewerkt en connectoren zijn afgedopt. Onze complimenten voor Dell.

Zeer compleet

Dell levert een supercompleet systeem. Zo is de pc voorzien van een tv-tuner kaart met bijbehorende afstandbediening die voor goed beeld zorgt en is natuurlijk Vista Home Premium geïnstalleerd. Verder is er bij het systeem een uitstekende 20" breedbeeld tft-monitor meegeleverd met een resolutie van 1680x1050. Wat geluid betreft overtreft Dell zijn concurrenten door er een 5.1 surround speakerset bij te leveren. Het is jammer dat het keyboard en muis gewoon simpel zijn. Bij zo'n compleet mediacenter is dat toch wel een beetje een gemis. Ook is het jammer dat er geen ps2 poorten op de machine zitten. Je moet dus van de usb-poorten gebruik maken. Ook missen we een cardreader in de computer.

Meuk

Het is jammer dat Dell behalve handige software, zoals een virus scanner en MS Works, ook andere software er ongevraagd bij installeert wat valt in de categorie 'meuk'. Zo vinden wij een Google Desktop en een trail versie van Corel's Paint Shop Pro. Deze zijn ook gratis te downloaden van Internet en is niet voor iedereen handig. We zien dit dus ook meer als systeemvervuiling.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer compleet
  • 5.1 surround set
  • Uitstekend beeldscherm
  • Netjes in elkaar gezet
  • Systeem vervuiling
  • Geen PS2 poorten en Cardreader
  • Simpel toetsenbord en muis
Dell levert een mooie compleet Vista mediacenter wat bij multimedia gebruikers die geen power users zijn, zeker in de smaak zal vallen. E-Value Code: PCM-D02E5206r (geldig van 23 april tot 31 mei)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: