abonneren

Dimension E520

Dell laat bij de Dimension E520 niets aan het toeval over: de pc is met twee gespiegelde 160 GB-schijven uitgerust, die er samen met het backuppakket Norton Ghost voor zorgt dat u data op en top veilig is.

Op het btx-moederbord, voorzien van de Intel G965-chipset, heeft Dell een Pentium D915 geplaatst met een kloksnelheid van 2.8 GHz. Omdat het hier nog om een vorige-generatie cpu gaat, is de stroomopname relatief hoog met een maximale waarde van 168 Watt. Desondanks blijft de Dimension E520 dankzij het enorme koellichaam op de processor en de passief gekoelde grafische kaart aangenaam stil: we meten een geluidsniveau van maximaal 31.5 dB(a). Voor zware games zijn de prestaties van de ATI Radeon X1300 Pro-kaart niet voldoende. Een dvd-multiformat-brander en een cardreader voor alle populaire kaarttypen ronden de uitrusting netjes af. We missen wel een firewire-aansluiting voor dv-camcorders. Ons testsysteem wordt geleverd met Windows XP Professional, waardoor het systeem geschikt is voor (klein)zakelijk gebruik. Aangezien Dell de mogelijkheid biedt het systeem zelf samen te stellen, valt er tegen een kleine korting ook voor XP Home te kiezen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Stil systeem
  • Twee schijven in RAID-1 (mirror)
  • Oudere processor
  • Geen firewire
De door ons geteste configuratie is met zijn prijskaartje van €1000 niet erg goedkoop te noemen. De gespiegelde harde schijvenconfiguratie maakt deze Dell-pc echter interessant voor thuisgebruikers of zelfstandigen die de kans op gegevensverlies tot een minimu willen beperken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie