abonneren

Dimension C521

Al heel lang levert Dell alleen computers met Intel processoren. In 2006 verbreedt Dell zijn aanbod met AMD systemen, naast de bestaande Intel systemen, zo heeft u wat te kiezen. Een van de eerste op het AMD platform gebaseerde Dell computers is de Dell Dimension C521.

No-nonsense

Dell voorziet de Dimension C521 van een AMD Sempron processor. De Sempron is de budget processor van AMD vergelijkbaar met de Celeron procesoren van Intel. Het testexemplaar bevat een moderne versie met 64 bits instructies de 3400+ in AM2 uitvoering. Deze draait op een goede 1,8Ghz. Het werkgeheugen bestaat uit twéé keer 512 MB DDR2 geheugen. De harde schijf is maar liefst 160 Gigabyte groot, voor externe opslag is er een cardreader en dvd-brander aanwezig.

Wel nonsense!

Ondanks dat Dell hardwarematig bij ons wel goed in de smaak valt, is het jammer dat er zoveel voorgeïnstalleerde (onnodige) software opstaat. Zo blijft de Dell network manager uren bij ons in beeld, en waar hij mee bezig is, dat is echt een vraag. Op zich een handige tool voor wie het nodig heeft maar lastig voor anderen. Verder zijn ook andere programma’s bijgeleverd zoals een demo van Corel paint Shop, McAfee Internet Security en een dvd-speler. Voor de één zegen en voor de ander een plaag. Wij zouden het handig vinden als deze software optioneel te installeren zou zijn.

Wel prestaties !

Voor de test installeren wij onze eigen benchmarks. De scores zijn, zeker voor een budget PC, veelbelovend. De sysmark scores geven aan dat deze computer zeker geschikt is voor alledaags gebruik uiteenlopend van het bezoeken van websites, emailen, het downloaden van bestanden of het bij houden van een administratie. Van de grafische prestaties van de eenvoudige Ati grafische kaart hoeft u geen wonderen te verwachten maar zijn ruim voldoende voor het dagelijkse gebruik.
De fraaie wit met zilveren kast is met 11,3 x 40 x 40 niet groot te noemen, zit degelijk in elkaar en maakt het een prima computer om bijvoorbeeld in de huiskamer te zetten. Het bijbehorende toetsenbord en muis zijn aansluitbaar via usb.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede prestaties
  • Compact
  • Teveel voorgeïnstalleerde programma’s
Deze prima pc bevalt ons goed, een aanrader voor de budget pc-koper

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie