Review: Dell Optiplex 7440 – Prettig traditionele all-in-one

Ben je op zoek naar een desktop-pc, dan is een all-in-one-pc het overwegen waard. Een dergelijke pc neemt immers minder ruimte in. Dell heeft met de OptiPlex 7440 een zakelijke all-in-one-pc waar je ook thuis prima op kunt werken. Wij hebben hem getest.
Dells OptiPlex 7440 is een all-in-one die we bijna traditioneel zouden noemen. Zo heeft deze pc nog ‘gewoon’ een dvd-brander en kun je hem zelf upgraden als je dat zou willen. De OptiPlex is een machine uit Dells zakelijke lijn, maar ook voor thuis is dit een handig systeem voor als je nog een desktop wenst.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Verstelbare voet
  • Helder scherm
  • Upgradebaar
  • Veel aansluitingen
  • Minpunten
  • Verticaal draaien
  • Slecht toetsenbord
  • Geen SSD

Dells OptiPlex 7440 is een all-in-one-pc die onopvallend is vormgegeven. De behuizing is vervaardigd uit zwart kunststof. De meegeleverde in hoogte verstelbare voet moet je zelf aan de pc bevestigen zoals je dat ook bij een normaal beeldscherm doet. De OptiPlex is hiermee in hoogte verstelbaar en ook verticaal draaibaar. Slordig is wel dat het geheel bij een niet gekanteld scherm net niet hoog genoeg kan voor de draai. De punt van het scherm krast dan op de basis van de voet. Dit kun je voorkomen als je eerst de kantelhoek aanpast. Grappig en handig is dat de ingebouwde webcam voorzien is van een schuifje op de lens af te dekken, zo weet je zeker dat je niet onbedoeld gefilmd wordt.

Qua aansluitingen is de OptiPlex 7440 erg compleet. Er zijn maar liefst zes usb3.0-poorten waarvan er twee op de zijkant zitten en ook nog eens twee usb2.0-poorten. Via HDMI of Displayport kun je een extern scherm aansluiten terwijl je de OptiPlex zelf dankzij een HDMI-ingang ook als scherm kunt gebruiken. Een gigabitnetwerkaansluiting ontbreekt niet en ook aan geluidsingangen heeft Dell gedacht. Een Intel 8260 zorgt voor de wifi, een prima kaartje dat 802.11ac ondersteunt met twee datastromen. Opvallend is de dvd-brander, die hebben we in 2016 nauwelijks nog nodig.

De optiPlex heeft veel aansluitingen, waaronder usb-poorten op de zijkant.

Prestaties

In de praktijk presteert het systeem prima. We hadden ook niet anders verwacht, want de Intel Core i5-6500 is een krachtige quadcoreprocessor met een basisfrequentie van 3,2 GHz. In combinatie met de 8 GB RAM heb je hiermee een heel werkbare configuratie. Er past maximaal 16 GB RAM in het systeem. De uitvoering die wij hebben getest is voorzien van een 500 GB harde schijf en heeft helaas geen SSD. Jammer, want eigenlijk kan dat wat ons betreft niet meer in 2016. Je kunt het systeem zelf eenvoudig upgraden met een SSD door de achterkant eraf te halen, dit wordt netjes in de handleiding uitgelegd. Dit kan een 2,5 inch-uitvoering zijn op de plaats van de harde schijf of een M.2-SSD.

Het 23,8 inch-scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en maakt gebruik van IPS-technologie. In de praktijk is het een scherm dat erg helder kan met goede inkijkhoeken. Het geheel is glanzend afgewerkt omdat het testexemplaar een aanraakscherm bevat. Er is ook een variant zonder aanraakscherm. Het aanraken werkt prima en Windows 10 is voor het grootste gedeelte best goed met touch te bedienen. Het scherm kan ondanks of misschien wel dankzij de verstelbare voet helaas niet helemaal omlaag, het scherm blijft op zijn laagste stand een centimeter of tien boven het werkblad. Wel kun je het scherm ver naar achteren kantelen zodat je een heel schuine hoek krijgt.

De in hoogte verstelbare voet is van het type dat je ook bij een monitor krijgt.

 

Dells OptiPlex 7440 is een all-in-one die we bijna traditioneel zouden noemen. Zo heeft deze pc nog ‘gewoon’ een dvd-brander en kun je hem zelf upgraden als je dat zou willen. Het 23,8inch-scherm is slechts een Full HD-exemplaar, maar maakt wel gebruik van een prima IPS-paneel. Ons testexemplaar is bovendien voorzien van een aanraakscherm. De OptiPlex is een machine uit Dells zakelijke lijn, maar ook voor thuis is dit een handig systeem voor als je nog een desktop wenst.

Geschreven door: Jeroen Boer Boer op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: pc, dell