abonneren

De Miremet

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Genieten zonder achtergrondruis: bij de Media & Game PC De Miremet hoor je zelfs de waterkoeling niet klotsen.

MR Silent Computing heeft een naam hoog te houden op het gebied van stille computers. Voor een Media Center pc die in de huiskamer bij de tv staat zijn lawaai en prestaties met elkaar in tegenstrijd. Er zijn al fraaie en bijzonder stille mediacenters dankzij volledige passieve koeling (zonder ventilatoren), maar een fatsoenlijke videokaart om er ook mee te kunnen gamen zit er dan niet in.

Waterkoeling

In de Miremet pc is dit opgelost door processor en videokaart met waterkoeling te koelen. Ventilatorloos is deze stille pc overigens niet. Maar dankzij een stille 400-Watt voeding en overbemeten 8 en 12 centimeter grote ventilatoren die langzaam draaien is het geheel toch bijzonder stil.
Ons testexemplaar is voorzien van een AMD Athlon 64 4000+ en een nVidia 7900GT met 256 MB en 1 GB dual channel DDR geheugen. Dit alles op een compact mini-atx DFI RS482 moederbordje. De 300-GB Samsung schijf is verpakt in een harddisk silencer. De prestaties van deze pc zijn goed, zowel overall met een Sysmark score van ruim 200 als grafisch met een 3dMark score van rond de 7800. Genoeg voor de huidige gangbare spellen.

HD-ready

De tv-tuner, een Haupauge 500 mce met dubbele tuner, maakt er samen met Windows MCE een vlot mediacenter van met redelijke tv-beeldkwaliteit, al blijft die altijd nog achter bij die van de door de lcd-tv zelf geproduceerde beelden. De Miremet is HD-ready en vertoont op de door ons gebruikte lcd-tv met een resolutie van 1366 x 768 een prima pc-beeldkwaliteit en goede dvd-video beelden. De Miremet huist in een fraaie maar wel behoorlijk grote aluminium Silverstone kast. Alle accessoires als beeldscherm, afstandsbediening, toetsenbord en muis zijn optioneel. Uiteraard is dit systeem naar wens in andere configuraties verkrijgbaar.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prestaties.
  • Stil.
  • Groot.
  • Duur.
Een fraai, stil en goed presterend mediacenter voor wie ook wil gamen. Daarvoor moet wel diep in de buidel worden getast.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: