De beste all-in-one-pc's getest

beste all-in-one-pc

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. HP Pavilion All-in-One Touch 24
beste all-in-one-pc

Deze aio is een zeer stijlvolle verschijning. Hij heeft een randloos beeldscherm met onderaan een witgrijs gestoffeerde luidsprekergrille waarachter B&O-speakers schuilgaan. De compacte vierkante aluminium voet is in de fabriek al vast gemonteerd. De onderste helft van de achterzijde is enkele centimeters dik; in deze rechthoekige uitstulping gaat alle elektronica schuil. De rest van het scherm is slechts enkele millimeters dik. Je kunt het scherm 25 graden naar achteren kantelen, maar niet in de hoogte verstellen of op de voet zelf draaien.

De hd-webcam zit standaard in de bovenste schermrand verborgen en activeert pas wanneer je hem eruit klikt. Het apparaat weegt nauwelijks 5,5 kg, licht genoeg om het met voet en al te draaien, mocht dat nodig zijn. Rubber antislipstrips aan de onderkant van de voet garanderen dat het apparaat stabiel op een werkvlak blijft staan. De langwerpige stroomknop bevindt zich links vooraan onder het scherm. Dat is geen ideale plaats, ook omdat het moeilijk te voelen is of je de kleine toets nu wel of niet voldoende hebt ingedrukt, bijvoorbeeld om de pc uit sluimerstand te halen. Alle poorten bevinden zich rechts achterop, met inbegrip van de sdcard-lezer, die zodoende redelijk onhandig geplaatst is.

De B&O Play-stereospeakers (2 watt) produceren een warm en diep geluid, zonder vervorming en met een goede verstaanbaarheid van stemmen. Ons testexemplaar was nog een prototype waarin bijvoorbeeld de dvd-rw-drive ontbrak. Het commerciële model zou die wel hebben. De Windows-installatiewizard was bij ons alleen beschikbaar in het Engels, maar dat gaf ons wel de gelegenheid Cortana uit te proberen. Met succes, want de luidsprekers geven de Cortana-stem luid en helder weer, terwijl de microfoons onze stem perfect oppikten, zelfs op enige afstand van het scherm en mét muziek die in de achtergrond speelde. Cortana verstond alles.

Het meegeleverde draadloze toetsenbord, mét apart numeriek deel, is vervaardigd van stevig aluminium en biedt goede tactiele feedback, maar is erg smal en ontbeert polssteunen. De van kunststof vervaardigde draadloze muis lijkt heel wat minder stevig. Beide communiceren via een kleine usb-dongle, en dus niet via het eveneens aanwezige bluetooth.

De kwaliteit van het full-hd-scherm is goed, met natuurgetrouwe kleuren, goede zwartwerking en een brede kijkhoek. Wij testen de versie met 12 GB ram, aanraakscherm, ssd/hdd-combo en AMD Radeon-gpu, maar deze aio-pc is ook verkrijgbaar als 150 euro goedkopere variant met 8 GB ram, gewoon scherm, hdd en Intel Graphics-gpu.

HP Pavilion All-in-One Touch 24-r001nb

Prijs: € 1.199,-
Website: store.hp.com
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Design
 • Verbergbare webcam
 • Veel opslagruimte
 • Minpunten
 • Ventilatorgeluid bij hoge belasting
 • Matige muis
 • Toetsenbord zonder polssteun

Lenovo IdeaCentre AIO 520s

beste all-in-one-pc

De zilverkleurige Lenovo IdeaCentre AIO 520s oogt erg slank en heeft nauwelijks zichtbare randen rond het dunne scherm. Alleen onderaan is er een dunne rand waarin de stereospeakers schuilgaan. Deze aio-pc is op zijn dunste punt maar 7,2 mm dik – vergelijkbaar met een moderne smartphone of tablet. De elektronica bevindt zich samen met een subwoofer en de bevestiging voor de boemerangvormige standaard in de dikkere onderste helft van de achterzijde.

We testen een variant zonder touchscreen, maar de varianten mét aanraakscherm zijn even dun dankzij de gebruikte ait(advanced in-cell touch)-technologie. In het midden onderaan is er een hub die uit het chassis springt wanneer je erop drukt. In die hub is een hd-webcam verwerkt, met aan weerszijden twee usb3.0-poorten als aanvulling op de twee andere exemplaren die je achterop vindt. Daar zitten ook een volwaardige hdmi-in en -uitgang en een gigabit-ethernetpoort. Die poorten zijn ietwat ongelukkig midden achter de standaard geplaatst, wat het wisselen van kabels er niet gemakkelijker op maakt.

De standaard is voorzien van een antisliplaag en laat het scherm kantelen tussen min 5 en plus 35 graden, maar in de hoogte verstellen of draaien op de voet zelf is niet mogelijk. De ingebouwde 3watt-stereoluidsprekers spelen erg luid, maar klinken blikkerig en neigen tot vervorming bij hogere volumeniveaus. Als je het geluid niet te hard zet, is de afspeelkwaliteit echter redelijk. Via de analoge 3,5mm-geluidsuitgang achterop kun je gelukkig een koptelefoon of betere externe speakers aansluiten.

Het meegeleverde draadloze toetsenbord en dito muis zijn van matige kwaliteit. Vooral de muis valt tegen: deze lichte en kleine muis is volledig van plastic en heeft maar één aanraakgevoelige en klikbare muistoets, die tegelijk dienst doet als virtueel rolwiel. Het toetsenbord is ondanks het aparte numerieke gedeelte vrij compact, maar de ‘chicklet’-toetsen geven onvoldoende tactiele terugkoppeling. De kleine entertoets helpt evenmin om er vlot met tien vingers op te kunnen typen. Ze delen een 2,4GHz-usb-dongle en werken dus niet via het ingebouwde bluetooth.

Het full-hd-scherm heeft een goede beeldkwaliteit. Het bijna randloze ontwerp zorgt ervoor dat beelden in de lucht lijken te zweven. Ook de kijkhoek is dankzij de ips-technologie erg ruim. Het scherm is overigens in staat 112 procent van de kleuren in de sRGB-kleurruimte weer te geven.

Deze aio-pc bestaat in allerlei varianten, mét en zonder aanraakscherm en mét en zonder extra Nvdia GeForce-gpu. Wij testen de instapversie met gewoon scherm en Intel HD Graphics.

Lenovo IdeaCentre AIO 520s-23IKU

Prijs: € 999,-
Website: lenovo.com
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Slank en licht
 • Goed scherm
 • Verbergbare webcam
 • Minpunten
 • Matig toetsenbord
 • Slechte muis
 • Geen geheugenkaartlezer

Conclusie

Met alle geteste alles-in-één-desktopcomputers voer je vlot kantoor- en niet al te intensieve multimediataken uit. De aio’s van Acer, Asus en HP zijn in de geteste uitvoeringen daarnaast krachtig genoeg voor intensievere multimediataken en niet al te belastende 3D-games. De Asus Zen AiO ZN242 kaapt met grote voorsprong het label Best Getest weg. Wellicht niet helemaal toevallig is het de duurste aio-pc in deze review. De Acer Aspire Z24-880 is veel goedkoper, presteert toch behoorlijk en is daarom een verdiende Beste Koop.

Geschreven door: jozef-schildermans op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: aio, hp, dell, lenovo, acer, asus