abonneren

Commodore Amiga is terug!

Commodore USA brengt de beroemde Commodore Amiga opnieuw uit. Uiteraard in een geheel nieuw jasje en gloednieuwe hardware... en een héél pittig prijskaartje.

Het is net een Fenix. Maar dan wel een die regelmatig het loodje legt. Commodore is al enkele malen failliet gegaan, maar lijkt keer op keer weer de kracht te vinden voor een doorstart. Nu brengt Commodore USA de Amiga weer uit. In een modern jasje welteverstaan.

De prestaties zijn, als we naar de hardware kijken, prima in orde. We zien een Intel i7-2700K 3,5 GHz Quad-Core (3,9GHz met turbo), 16GB DDR3 RAM, 1GB Nvidia GeForce GT 430 (had beter gekund), een blu-ray speler  en een 1TB harde schijf. Optioneel is een ssd van 300 of 600 GB mogelijk. Met een flinke extra donatie. 

Voor connectiviteit heeft Commodore nog wifi, bluetooth en usb 3.0 aangebracht.  Uiteraard ontbreekt 7.1 audio ook niet. Hoewel de Amiga destijds zijn tijd ver vooruit was op het gebied van grafische prestaties, valt dat onderdeel nou net wel een beetje tegen; een GT 430 is gewoon een instap gpu waar eigenlijk niet fatsoenlijk mee te gamen valt. En wij vragen ons ook een beetje af wat een gebruiker met 16 GB ram moet... 

Dan de prijs: 2500 dollar voor dit systeem is simpelweg extreem veel geld. Kortom: wij verwachten dat de Commodore-fenix weer snel tot as vergaat.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: Commodore