abonneren

Centurion

BCE levert de Centurion. Een 64 bits Vista systeem compleet met breedbeeld monitor, wireless desktop en speakerset.

Geen 32 maar 64

BCE heeft als één van de weinige hun systeem voorzien van een 64 bits versie van Vista Home Premium. De voordelen zijn dat een 64 bits systeem in de regel efficiënter presteert dan een 32 bits systeem. Het nadeel is dat lang niet alle drivers en applicaties kunnen omgaan met een 64-bits operating system en om deze aan de praat te krijgen zult u flink moeten puzzelen. Natuurlijk kunt u ook gewoon een 32 bits versie laten installeren. Qua kosten is er geen verschil.

Klassiek

BCE heeft zich actief bemoeid met hoe Windows er uit ziet op het systeem. Zo wordt Windows gepresenteerd in de klassieke weergave. Dit is een kwestie van smaak, maar wij denken dat de mensen die dit willen, Windows zelf kunnen aanpassen. Een leek die niet weet hoe die dit terug moet veranderen zal dus met een 'andere Windows' werken dan andere mensen.

Prestaties

De prestaties van het systeem in deze prijsklasse zijn in orde. De GeForce 7600GT grafische kaart zorgt voor net wat meer power, waardoor dit systeem net wat geschikter is voor games dan de meeste andere complete systemen in deze prijsklasse. Voor de rest is de kast netjes in elkaar gezet en kun je overal gemakkelijk bij. Jammer is wel dat de meegeleverde Iiyama monitor niet zo heel goed is. Het kleurcontrast op andere monitoren is mooier. Ook beschikt de monitor over enkel een vga aansluiting.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Netjes in elkaar gezet
  • Grafisch gemiddeld sterker dan een budget systeem
  • Compleet
  • Meegeleverde monitor niet zo heel goed
De Centurion is een leuke complete pc, maar we raden u wel aan een ander scherm te nemen bij het systeem.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie