abonneren

Budget Vista PC

BCE levert hun systeem in een kast met een minimum aan ventilatoren. Ondanks dat werkt het systeem goed en stabiel.

Minimaal gekoeld

In dit systeem zijn alleen de cpu en gpu gekoeld. Hierdoor wordt het systeem erg warm, maar ondanks de wat hogere temperaturen werkt het systeem goed.

Goede Windows Prestatie Index

De Prestatie Index van Windows Vista geeft een algemene score van 4,5 voor het systeem. De hardware bestaat uit een Asus Vintage III P5G965 moederbord met een Intel Core 2 Duo 6300 processor op 1,66 GHz en een werkgeheugen van tweemaal 512 MB. De harde schijf is een 160 GB sata schijf van Western Digital. Mooi meegenomen zijn de vier usb sloten aan de voorkant om snel en gemakkelijk je usbstick en fototoestel op aan te sluiten. E-sata is voor de liefhebber ook aanwezig.

Keyboard, muis en scherm

Voor de invoer op de computer is er gekozen voor de Logitech Cordless DT EX 110 desktop. Dit is een draadloos toetsenbord met een draadloze optische muis. Het scherm, een Iiyama E1900WS, is een 19" scherm met een verversingsnelheid van 5ms. De algemene kwaliteit van het scherm is niet fantastisch maar de kijkhoek daarentegen is goed. Hij kan een maximale resolutie van 1440x900 aan en beschikt alleen over een VGA aansluiting.

Beveiliging

Voor de beveiliging van het systeem wordt de gratis versie van Avast meegeleverd. OpenOffice wordt standaard meegeleverd als alternatief voor Microsoft Office. Windows Vista Home Premium is netjes voor geïnstalleerd en wordt ook op dvd meegeleverd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede prijs
  • 4x usb vooraan
  • E-sata
  • Stil
  • Beeldscherm
BCE heeft hier een goed budget systeem geleverd die dankzij de weinige fans behoorlijk stil is. Het scherm had van ons wel beter gemogen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: