Asus presenteert nieuwe gaming-desktops en -laptop

Asus heeft een aantal nieuwe producten toegevoegd toegevoegd aan zijn 'Republic of Gamers'-lijn. Het bedrijf toonde 2 gaming-desktops en een gaming-laptop, en presenteerde daarnaast een aantal nieuwe moederborden en andere randapparatuur.

Asus presenteerde de producten op Computex, de grote computerbeurs in Taiwan.

De meest opvallende nieuwe toevoegingen zijn de 2 gaming-pc's, de GR20 en de GR8. Beiden hebben een bijzonder design dat veel van een game-console wegheeft. Volgens Asus zorgen een externe voeding en een verborgen luchtkanaal ervoor dat de pc haast onhoorbaar stil worden.

i7

Beide systemen komen met een Intel i7-processor, al heeft de GR20 een sterkere videokaart met de Nvidia GeForce GTX 780 dan de GR8 met de 750Ti.

Steam OS-support

Extra interessant aan de beide desktops is dat ze aanvankelijk met Windows 8.1 als besturingssysteem komen, maar dat ze eventueel een upgrade kunnen krijgen naar Steam OS, als dat ooit uitkomt. Bovendien zijn de desktops aan te passen door de Steam Controller erop te gebruiken.

Gaming-laptop

Naast de desktops presenteerde Asus ook een gaming-laptop. De GX500 heeft een uhd-4K-scherm van 15,6". Naast een i7-processor heeft ook dit apparaat een Nvidia GeForce aan boord, de GTX 860M.

Componenten

Asus kondigde niet alleen complete systemen aan, maar ook enkele componenten die perfect in de gaming-reeks passen. Zo komt het bedrijf met een watergekoelde videokaart met 8GB GDDR5-geheugen. Iedereen die geïnteresseerd is in de GPU moet er snel bij zijn, want Asus maakt slechts 500 exemplaren van de limited edition-kaart.

Moederbord

Daarnaast komt Asus met een AMD-moederbord. De Crossblade Ranger heeft een FM2+-aansluiting en het SupremeFX 2014-audiotechnologie voor de ultieme game-ervaring.

Alle producten komen aanvankelijk eerst in Amerika uit vanaf het derde kwartaal. Wanneer de producten in Nederland verschijnen, is nog niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: republic of gamers, gr8, gtx500, gr20