Asus, Alienware en Dell presenteren 'Oculus Ready' pc-bundels

Asus, Alienware en Dell onthullen vandaag hun Oculus Ready pc-bundels. De computers zijn speciaal afgesteld op gebruik met een virtual reality-bril en worden dan ook geleverd in combinatie met een Oculus Rift en een Xbox One-controller.

Mocht je al een Oculus Rift hebben besteld, dan kun je de modellen ook los kopen. Je krijgt dan 100 tot 200 dollar korting. De pc's lanceren in verschillende uitvoeringen met afviesprijzen die tussen de 1050 en 2549 dollar schommelen.

De computers voldoen sowieso aan de minimale systeemvereisten die de Oculus Rift vraagt. Verschillen zijn er onder andere op het gebied van processorkracht, de videokaart, het werkgeheugen en de grootte van de harde schijf.

Verschillen

Zo biedt Asus drie modellen, waarvan de goedkoopste een Intel i5-6400 processor bevat, naast een NVidia 970-videokaart, 8 GB DDR4-RAM en een HDD van 1TB. Voor 400 dollar meer krijg je 16 GB DDR4-werkgeheugen en een SSD van 512 GB. 

Alienware biedt de duurste pc aan. De Alienware Area 51 heeft een Intel i7-5820k-processor, Nvidia 980-videokaart, 16 GB DDR4-RAM en twee harde schijven. Een 128 GB SSD en een 2 TB HDD. Mag het wel wat minder, dan kost de goedkoopste Alienware 1199 dollar.

Dell heeft één model in de aanbieding, waarvan de specificaties en de prijs overeenkomen met de goedkoopste van Asus. Een overzicht van alle bundels vind je op de site van Oculus.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: oculus rift, alienware, asus, dell