abonneren

Aspire T671

Acer is een bekende op de markt van computers, notebooks en beeldschermen. Met Aspire T671 als computer en de AL2016Ws als monitor zetten zij voor 948 een nieuwe kant-en-klare Vista pc op de markt.

Socket 479

Het moederbord is er één van Acer zelf waarvan weinig specificaties beschikbaar zijn. Ze worden dan ook enkel in Acer computers gebruikt. Hij bezit over een 479 socket waarmee hij plaats biedt aan een Intel Core 2 Duo E4300 processor die draait op 1,86 GHz. De cinebench scores van 299 (single) en 550 (Multi) geven aan dat de processor wel wat kan hebben. De Seagate 250 GB sata schijf biedt ruimte voor een flinke collectie van muziek, films en bestanden. Het meegeleverde 20” scherm, de AL2016Ws, heeft een hoge resolutie van 1680x1050 en een verversingsnelheid van 8ms. Jammer is dat de monitor alleen een vga-aansluiting heeft. Een tegenvaller is het basis bedrade toetsenbord en de meegeleverde balmuis. Dat kan toch echt niet meer.

Onboard

Wat opvalt is dat alles onboard is geplaatst. Zo worden de grafische 'hoogstandjes' geleverd door een Ati Radeon Express 1250 met VGA aansluiting. Verwacht dan ook niet dat je hiermee een echte gamespc hebt gekocht. Natuurlijk kun je altijd nog uitbreiden door de aanwezigheid van een 16x PCI-express slot. De ruimte in de kast biedt genoeg mogelijkheden tot uitbreiding.

Yahoo toolbar

Ook deze computer van Acer is volgeladen met speciale Acer software. Zo vinden wij in een willekeurige volgorde Acer eData Security, Acer Empowering, Picture Slide DVD, Plug and Record, een screensaver en een tour door de computer. Storend is de Yahoo Toolbar die ook voor geïnstalleerd is in Internet Explorer. Verder zijn Norton Internet Security en NTI backup NOW/CD&DVD-maker meegeleverd.

Garantiezegels

Het is jammer dat ook Acer gebruik maakt van garantiezegels op de kast. De garantie van één jaar carry-in is al niet super, maar het feit dat deze garantie ook nog vervalt als de kast wordt geopend vinden we zeker een minpunt. Acer houdt er geen rekening mee dat een kast wel eens open moet om schoongemaakt te worden. Dom!

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Groot scherm met hoge resolutie
  • Goed uitbreidbaar
  • Prijs
  • Veel voorgeïnstalleerde software
  • Enkel VGA aansluiting
  • Garantiezegels
  • Balmuis
Voor een budgetpc is de Acer Aspire T671 zeker geen slechte keus. Mensen die meer willen zijn misschien beter af met een computer waarin niet alles onboard geïntegreerd zit, maar dan moet je ook dieper in de buidel tasten. Deze pc is bedoeld om een filmpje te kijken en een simpel spelletje te spelen en niet de nieuwste versie van Splintercell te spelen. Jammer is de aanwezigheid van veel voor geïnstalleerde software.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: