abonneren

Aspire E380

Grote kans dat een nieuwe pc in de winkel tegenwoordig is voorzien van Windows Vista. Acer levert een compleet Vista systeem, met uitzondering van speakers, voor nog geen 1200 euro.

Harde waarden

Het systeem bestaat uit een computerkast uitgerust met een AMD 4600+ dualcore processor, 2 GB aan ramgeheugen, 250 GB sata harde schijf en een Nvidia GeForce 7600GS grafisce kaart. Als monitor is er gekozen voor de AL19i6Fs, een 19 inch tft monitor met een optimale resolutie vna 1280x1024. De kwaliteit van deze monitor is redelijk. Jammer is dat hij alleen via een vga kabel kan aangsloten worden. Dit systeem is ook leverbaar met andere typen monitors. Natuurlijk wijkt de prijs dan af van wat hier vermeld staat.

Misplaatste MediaCenter

Deze Aspire is uitgerust met Vista HomePremium die voorzien is van MediaCenter functionaliteiten. Acer lijkt de pc ook als zodanig te willen presenteren aangezien er ook een afstandbediening is meegeleverd. Echter missen we een TV-tuner kaart en is het bedrade toetsenbord ook beperkt in zijn multimedia mogelijkheden. Hoewel de afstandbediening natuurlijk een leuk extraatje is, hebben we eerder nu het gevoel met een misplaatst Mediacenter te maken te hebben.

Recovery zelf bakken

De computer is voorzien van een recovery mogelijkheid, maar in het kader van kostenbesparing moet je de recovery cd's zelf branden. Acer heeft dan ook braaf twee lege dvd's meegeleverd. Acer is niet de enige die zo te werk gaat met backups. Kennelijk spaart deze methode echt veel geld uit, want anders zou deze vorm van 'bak je eigen backup' niet zo veel voorkomen.

4x usb voor!

De kast ziet er, hoewel gemaakt van plastic, best leuk uit. Mooie blauwe Aspire letters lichten op als de pc aangaat. Het ziet er in ieder geval niet uit als een goedkope prul. Verder zitten er wel vier (!) usb-poorten vooraan op de kast die allemaal ook daadwerkelijk werken. Handig! Jammer is dat de kast van binnen niet netjes is. Het is, helemaal in vergelijking met andere pc-bouwers, een zooitje van draden in de kast. Kennelijk is het ook niet de bedoeling dat je de pc van binnen bekijkt, want Acer heeft speciale garantiezegels geplakt op de kast. Als u de kast opent wordt het zegel verbroken en - zo claimt het zegel- vervalt uw garantie. Acer heeft er niet bij stil gestaan dat een pc zo nu en dan van binnen schoongemaakt moet worden en dat daarvoor de kast toch echt open moet. Minpunten dus.

Vista Upgrade CD

Acer heeft een upgrade cd meegeleverd in plaats van een volwaardige (oem) cd. Hierdoor is herinstalleren van het systeem een stuk lastiger. Je bent dus eigenlijk aangewezen op de recovery cd's die je zelf moet bakken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 4x usb vooraan de kast
  • Mooi uiterlijk
  • 2 lege dvd's meegeleverd voor het maken van backups.
  • Dradenboel binnenin
  • Garantiezegels op de kast
  • Wel een afstandbediening, geen TV Tuner
  • Recovery cd's moet je zelf bakken
  • Meegeleverde monitor heeft alleen een vga-aansluiting
  • Vista Upgrade cd meegeleverd. Geen volwaardige installatie cd.
  • Geen speakers meegeleverd
De Aspire E380 is zeker niet duur voor een allround Vista pc. De pc kan van alles een beetje maar blinkt nergens in uit. Wel heeft Acer keuzes gemaakt bij dit systeem die we niet goed begrijpen, zoals u kunt zien in de lijst met minpunten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: