ArtPC Pulse van Samsung is rond en modulair

Samsung brengt eind deze maand een eigen pc uit met een opvallende, ronde vorm. De zogeheten ArtPC Pulse is daarnaast ook modulair.

Hoe het modulaire deel precies werkt, is niet duidelijk. Een officiële aankondiging van het apparaat laat nog op zich wachten, maar de pc is wel al te bestellen op Amazon. Daar wordt in elk geval gesproken over een optionele 'hdd-module' van 1 TB groot.

Qua vorm lijkt de ArtPC Pulse nog het meest op de Pavillion Wave van HP, maar hier is gekozen voor een metalen behuizing. Een forse speaker maakt er deel van uit en is verantwoordelijk voor 360-graden-audio van Harman Kardon.

Twee modellen

De computer is is in twee varianten verkrijgbaar. Het goedkoopste model is uitgerust met een Intel i5-processor, een 256 GB ssd en 8 GB werkgeheugen. De duurdere versie heeft een Intel i7-cpu, een extra hdd van 1 TB en 16 GB werkgeheugen.

Beide bezitten een RX 460-videokaart van AMD, als ook vier usb 3.0-poorten, een usb-c-poort, een hdmi-aansluiting, kaartlezer, koptelefoonaansluiting en ethernetpoort. Voor de i5-versie betaal je 1199,99, voor de i7-variant 1599,99.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: samsung, artpc