Apple vernieuwt iMac met snellere processor en 802.11ac Wi-Fi

De iMac, Apple’s platte desktopcomputer, is voortaan verkrijgbaar met een de Intel Haswell quad-coreprocessor. Ook bevatten de apparaten een verbeterde grafische chip, kunnen ze overweg met de nieuwe Wi-Fi standaard 802.11ac en is de prijs verlaagd.

Net als de onlangs aangekondigde MacBook Air worden nu ook Apple’s iMac’s geleverd met een snelle Haswell-processor. De update van de desktopcomputers komt als een verrassing: Apple brengt consumenten op de hoogte middels een persbericht, in plaats van de verwachte live presentatie. 

De iMac is beschikbaar in twee modellen, de 21,5-inch en de 27-inch. Het instapmodel van de vernieuwde iMac’s is voorzien van een 2,7-GHz quad-core Intel i5 processor en 8 GB werkgeheugen. De nieuwe Intel-chip bevat ook de Iris Pro, een grafische processor die zorgt voor verbeterde grafische prestaties. Extra snelheidswinst moet komen door de toevoeging van PCIe-flashopslag. 

De interne aanpassingen gaan bovendien gepaard met een verlaging van de prijs van de iMac’s. Het instapmodel 21,5-inch kostte 1385 euro, maar is nu 1329 euro. Het instapmodel 27-inch kostte 1905 euro en gaat nu voor 1849 euro over de toonbank. Apple biedt op zijn website uitgebreide informatie over de specificaties van de vernieuwde desktop-pc’s.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: imac