abonneren

Apple update Mac Pro pas volgend jaar

Al meerdere power-users klagen over het feit dat de Mac Pro oud begint te worden. De Pro beschikt nog over het ouderwetse socket 1366 X58-platform met Nehalem-processors (eigenlijk de Xeon-variant daarvan). Kortom: oud, achterhaald, maar wel erg duur.

De instap Mac Pro kost 2.600 euro en beschikt over een 3,2 GHz Xeon met vier kernen (W3565). Daarbij plaatst Apple nog een HD5770, 6GB ram en een 1 TB schijf. De prijs van dit systeem staat op geen enkele manier meer in verhouding met de specificaties. Een dergelijk systeem is met gemak voor de helft van de prijs te koop. Daarbij komt dat waarschijnlijk de huidige generatie iMacs met i7 gewoon sneller én goedkoper is. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. 

Apple heeft echter helemaal geen haast met het uitbrengen van nieuwe Mac Pro's. Volgend jaar pas komt de nieuwe generatie eraan. Uiteraard gebaseerd op het Intel Sandy Bridge E-platform. Immmers: AMD heeft niet echt een concurrernd platform in het high-end segment.  

Waarschijnlijk heeft het uitstellen van Apple te maken met de sterk verminderde vraag naar desktopsystemen. En wellicht ook de prijs van de Pro-serie, waardoor Apple ze niet echt als warme broodjes wegzet. Immers: er zijn talloze niet-mac systemen met betere specificaties en een lagere prijs

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: Pro