abonneren

Apple MacBook en iMac met Ivy Bridge

Het is geen geheim dat Apple zal overstappen op het nieuwe Intel Ivy Bridge-platform. Extra bewijs kan nu gevonden worden op Geekbench, waar per ongeluk een aantal benchmarks van de nieuwe iMac- en MacBook Pro-systemen lijken te zijn uitgelekt.

Intel's Ivy Bridge-platform is de opvolger van het huidige Sandy Bridge-platform. Intel zelf claimt dat het nieuwe platform voor een forse prestatiewinst zorgt. Apple, dat traditioneel kiest voor chipsets van Intel, zal Ivy Bridge in zijn volgende generatie MacBook Pros en iMacs gaan gebruiken. Deze worden op korte termijn verwacht; waarschijnlijk zal Apple de nieuwe modellen in juni aankondigen.

MacBook Pro 9.1 Ivy Bridge benchmarks

Op de benchmarksite Geekbench zijn per ongeluk MacBookPro Ivy Bridge benchmarks te vinden van nog niet uitgebrachte nieuwe Mac-producten. De eerste benchmark is van een product dat de 'MacBookPro 9,1' heet, uitgerust met een Ivy Bridge Core i7-3820QM (2,70 GHz). De bijbehorende benchmarkscore van 12252 ligt iets meer dan 15 procent  hoger dan de huidige Sandy Bridge Core i7-2860QM (2,50 GHz).

De tweede benchmark benoemt een 'iMac13,2' met een Intel Core i7-3770-processor (3,40 GHz). De score van 12183 is lager dan die van de MacBook Pro, maar dit komt door de krappe hoeveelheid geheugen (4 GB). Omgerekend zou de processor zo'n 9 procent sneller zijn dan de huidige Core i7-2600 (3,40 GHz) die we in de iMac 27-inch aantreffen. Geen revolutie dus, maar een mooie stap voorwaarts.

MacBookPro 9.1 Ivy Bridge benchmarks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: Imac, Macbook, Ivy Bridge