abonneren

Amazing discovery

Een glanzend mooie pc met veel mogelijkheden en uitstekende prestaties.

Deze Maxpc is gebouwd in een mooi ogende Soprano kast van Termaltake.
Deze degelijke stalen kast heeft een weliswaar mooi glanzend front met een deur, helaas laat de kwaliteit van dit plastic front wel wat te wensen over. Het geheel voelt nogal gammel aan.

De Amazing discovery heeft een Core 2 Duo processor met 2 GB ddr2-geheugen en dubbele Geforce 7950GX2 grafische kaart met 1 GB geheugen. Dit geheel levert heel goede prestaties. Vooral ook de 3d-prestaties gemeten met 3dmark mogen er zijn.

Om het geheel te ondersteunen heeft MaxPC een snelle 10.000 toeren raptor systeemschijf en twee 250 GB schijven voor de data toegepast. Deze schijven kunnen optioneel in een raid-configuratie worden opgenomen.
Om het multimedia gebruik te ondersteunen is er ook nog eens een echte Creative XFI 8.1 geluidskaart.

De Amazing discovery heeft een lcd-display en bijbehorende afstandsbediening van Mplay met bijbehorende mediacenter software. Dit display is geschikt voor mce maar biedt ook allerlei addtionele informatie zoals de status van de pc, via rss-feeds binnenkomende informatie, geluidsinstelingen, trackinformatie en dergelijke. Met de afstandsbediening kan zo muziek worden afgespeeld zonder dat het beeldscherm nodig is bijvoorbeeld. Een leuke gadget.

Meegeleverd is de Pinnacle PCTV310 tv-tuner met eigen afstandsbediening die een redelijk goed tv-beeld oplevert. Voor het video editen wordt Pinnacle studio 9 meegeleverd. Ook Open office ontbreekt niet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prestaties
  • Veelzijdig
  • Mooie maar niet erg stevige deur
Een pc met veel mogelijkheden en uistekende prestaties voor een goede prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie