abonneren

Aldi verkoopt Ivy Bridge Medion-pc

Het is weer even een tijdje geleden, maar de Medion computers zijn weer terug bij de Aldi. Vanaf woensdag 6 juni is de Medion MD8371 te koop. Een desktop computer die uitgerust is met Intel's nieuwste Ivy Bridge processor.

De Medion MD 8371 is een typische Aldi pc en ondanks de nieuwe Intel-processor blijft het uiterlijk van deze desktop-pc hetzelfde als al die andere Medion-pc's van de Aldi. Zoals altijd gaat het bij de pc's van de Aldi om het innerlijk.

Aldi Medion MD8371 specificaties

Hieronder zie je een overzicht van de specificaties van de MD8371. Opvallend is overigens dat de speciale Medion-dock, waarop je externe harde schijven van Medion kan aansluiten, nu usb3.0 ondersteunt. Data overdracht zal vanaf nu dus grofweg 10x zo snel gaan (mits de externe harde schijf ook usb3.0 ondersteunt natuurlijk).

De vermelde videokaart is een speciale OEM-kaart die niet los in de winkel te koop is: de AMD Radeon HD7670. Qua specifacties komt deze videokaart overeen met de Radeon HD 6670. Dit is een instap-videokaart van onder de 100 euro. Krachtige prestaties op grafisch gebied hoef je dus niet te verwachten, hoewel je ongetwijfeld wel een spelletje kan spelen op deze pc.

Processor Intel Core i7 3770 (3,4 GHz)
Geheugen 8 GB ddr3
Videokaart AMD Radeon HD7670
Opslag 1 TB HDD
Optische drive Dual Layer dvd-brander
Netwerk Gigabit Ethernet en Wifi b/g/n
Aansluitingen 3x usb3.0, 7x usb2.0, hdmi, vga, dvi, audio in/out, eSata, ps2, optical audio out, surround sound analog
Besturingssystteem Windows 7 Home Premium
Afmetingen (BxDxH) 18 x 39 x 39 cm
Gewicht ca 9 kg
Prijs € 679

De MD8371 is vanaf 6 juni te koop bij de Aldi en zal 679 euro kosten. Voor dat geld had er van ons wel een iets betere videokaart in gemogen.

Mocht je deze pc willen kopen, dan raden we je aan zeer vroeg op te staan aangezien de Aldi berucht is om zijn minimale voorraad wat dit soort aanbiedingen betreft.

Helaas hebben we geen test exemplaar ontvangen ter review, dus we kunnen je verder niet vertellen hoe deze pc presteert. Wel zijn we erg nieuwsgierig naar jullie bevindingen, dus als je de pc gekocht hebt, stellen we het op prijs als je ons vertelt hoe de pc je bevalt.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Desktopsystemen

Tags: Medion