abonneren

Akoya P6310 D

In augustus zullen weer een aantal scholen gaan beginnen en Medion maakt van de gelegenheid gebruik door een speciale 'Back to School' PC te gaan verkopen via de Aldi: de Akoya P6310 D.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Akoya P6310 D is niet zoals de vorige Medion aanbieding een complete set. Deze keer krijgt u alleen de computerkast zelf en een standaard muis en een toetsenbord. Daarentegen is de Akoya P6310 wel krachtiger dan zijn voorganger. Zo beschikt de P6310 D over een heuse AMD Quadcore processor: de AMD Athlon II X4 welke draait op een snelheid van 2,6 GHz. Daarnaast vinden we 4 GB DDR3 (1333) aan ramgeheugen en een Ati Radeon HD 5670 kaart. Een harde schijf van 1 TB maakt het geheel af.

De Akoya P6310 D is een allround pc waarmee u meer kunt dan alleen een briefje tikken en internetten. U zou er zelfs gemakkelijk op kunnen gamen hoewel u bij sommige games, zoals de nieuwste first person shooters, wellicht niet de grafische details maximaal kunt instellen. U kunt de pc op een beeldscherm aansluiten via vga, dvi of hdmi. Het geluid kan via hdmi, analoge jacks of een optische uitgang weergegeven worden. Verder beschikt de computer over zes usb poorten, een firewire poort en naast een reguliere lan-poort ook geïntegreerde Wifi (n).

Wat de bouw betreft is ons oordeel gelijk aan die van de andere desktops die we van Medion getest hebben. We zijn het niet met Medion's bouwbeleid eens omdat er wat ons betreft te weinig luchtstroom en daardoor koeling in de kast aanwezig is. Overigens is de grafische kaart wel voorzien van een actieve fan, dus wellicht dat dit iets helpt. Ook zijn we over de standaard voedingen die Medion gebruikt niet enthousiast. Echter functioneert de pc wel gewoon naar behoren zoals hij geleverd wordt, dus als op zichzelf staand product is er niets mis op het apparaat aan te merken. Alleen upgraden, wat bij deze machine zeker mogelijk is, kan wel betekenen dat u de voeding moet vervangen en misschien een ventilator extra moet plaatsen.

Wat software betreft doet Medion nooit zuinig en het valt te prijzen dat Medion naast een recoverypartitie, ook gewoon de installatie discs meelevert voor het geval een herinstallatie noodzakelijk is. Wel vinden we het jammer dat de standaard geleverde configuratie het 32 bits besturingssysteem bevat. Als u 64 bits wilt, kunt u deze op de computer installeren via de meegeleverde 64 bits installatie-cd. Andere software die op de Akoya aanwezig is, zijn MS Works, MS Office 2007 Trial (60 dagen), Bullgaurd Internet Security 9 (90 dagen), Windows Live Essentials, Corel Draw Essentials en Cyberlink Power2Go.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • quadcore power
  • zowel 32 als 64 bit installatiediscs
  • redelijk krachtige allrounder
  • 32 bit OS standaard geïnstalleerd
  • bouw kan beter
De Akoya P6310 D is een redelijk krachtige allrounder voor een scherpe prijs. Voor hen die hun verouderde gezinspc of schoolpc willen vervangen is de Akoya P6310 D een interessante optie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: