abonneren

Akoya P4370 D

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Medion vond één 'Back to school' pc kennelijk niet genoeg, en zo lanceert Medion nu de eerste schoolweken begonnen zijn nog een Back to school pc: de Akoya P4370 D. Deze is te koop bij de Aldi vanaf zaterdag 4 september.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

In tegenstelling tot Medion's vorige Back to school-pc is deze desktop uitgerust met een Intel Pentium Dualcore processor in plaats van een AMD quad-core processor. Daarnaast heeft Medion zich bij deze Akoya pc sowieso enigszins ingehouden als het om kracht gaat. Zo heeft deze Akoya maar 3 GB ramgeheugen en is de grafische kaart, de Ati Radeon HD 5570, minder krachtig dan die in Medion's vorige Aldi pc die over een Radeon HD 5670 beschikt.

In de benchmark-resultaten zien we de iets mindere kracht terug. Zo scoort hij in de grafische benchmarks 3D Mark 2006 en 3D Mark Vantage met respectievelijk 9309 en 4617 punten 1000 punten lager dan Medion's vorige Aldi pc. Ook in de allround benchmark - PC Mark Vantage - zien we een lagere score, maar hier is het verschil kleiner; 4979 punten tegenover 5350 punten. Het verschil is klein maar bij zwaardere bewerkingen en games zal het verschil wel merkbaar zijn.

Verder is de pc uitgerust met alles wat u van een allround pc mag verwachten: een dual layer dvd-brander, firewire, zes usb-poorten en een card-reader. Handig is ook de geïntegreerde w-lan antenne waardoor u zowel bedraad als draadloos kunt netwerken en/of internetten. Verder is ook een standaard toetsenbord en muis meegeleverd om de desktop compleet te maken. In de advertentie van de Aldi staat dat er ook een 64-bit versie van Windows 7 Home Premium is meegeleverd maar deze hebben wij niet in de doos kunnen vinden.

Hoewel de prestaties niet heel bijzonder zijn, is de Akoya P4370 D wel redelijk energiezuinig. In een passieve staat verbruikt de computer maar 51 watt in tegenstelling tot 71 watt bij zijn voorganger. En wanneer de pc aan het werk wordt gezet verstookt hij maximaal 106 watt.

Zoals gewoonlijk trekken we ook de computerkast open om het binnenwerk te inspecteren. Deze Medion pc verschilt niet van zijn andere collega's van hetzelfde merk. Het binnenwerk is op zich netjes in elkaar gezet, maar op het gebied van koeling en voedingcapaciteit scoort de pc minimaal. Dit betekent dat als u de machine verder wilt upgraden er waarschijnlijk ook extra geïnvesteerd moet worden in de voeding en airflow. Echter werkt de pc zoals Medion hem standaard levert gewoon prima en verwachten we geen problemen als u de computer in de geleverde configuratie gebruikt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • redelijk energiezuinig
  • geïntegreerde wifi (n)
  • alleen 32-bit OS meegeleverd
  • prestaties niet bijzonder
Qua prestaties is deze pc minder krachtig dan Medion's vorige 'back to school' pc maar daarentegen is hij weer wel energie zuiniger. Voor school en basic allround taken is de Akoya P4370 D prima te gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: