abonneren

Advanced Power

Ondanks de grote van de kast van de Advanced Power zit er slechts een Micro ATX moederbord in waardoor veel ruimte in de kast ongebruikt blijft. Desondanks presteert die goed voor een budget systeem.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Opmerkelijk

Opmerkelijk is dat er enkel gebruikt wordt gemaakt van een AMD koeler voor het koelen van de Athlon 64 X2 4200+. De computer blijft goed genoeg gekoeld om stabiel te kunnen draaien en een bijkomend voordeel is dat er minder lawaai uit de pc komt. De videokaart - een HIS Ati Radeon X1650Pro - heeft wel zijn eigen koeling. De videokaart is voorzien van een DVI en VGA poort. De VGA poort op het moederbord van de computer is afgesloten om incidenteel gebruik te voorkomen. De monitor, een Acer AL1916WAS, gebruikt helaas enkel VGA.

Prestatie Index

De samenstelling van een AMD X2 4200+ processor, een 320 GB Maxtor sata schijf, 2 GB aan ramgeheugen (2X 1GB over de 2 beschikbare RAM bankjes), dvd-brander en het K9VGM-V MSI moederbord levert een Windows Prestatie Index van 4,4 op. Een score om trots op te zijn voor 997 euro all in. De scores van PCMark05 zijn ook goed met scores die wisselend tussen de 3000 en 5000 liggen. Binnen in de kast zien we een goed bij elkaar gebonden kabelboom zodat het makkelijk is om overal bij te komen. De voorkant heeft tevens een ingebouwde cardreader voor de meest gebruikte geheugenkaartjes evenals audio- en usb-poorten (2).

Software & Randapparatuur

De Advanced Power wordt geleverd met een Nederlandstalige versie van Windows Vista Home Premium. Een installatie-cd van Vista is aanwezig. Verder is er geen extra software geïnstalleerd wat dus een schoon systeem oplevert. Wel jammer is dat er geen optionele extra software is meegeleverd. De Logitech EX110 cordless desktop dient als invoerapparaat. De garantie is 1 jaar carry-in op het systeem en 3 jaar carry in op de monitor.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Gunstig geprijsd
  • Schoon systeem
  • 3 jaar garantie op de monitor
  • Geen extra software meegeleverd
  • Monitor heeft enkel een vga-aansluiting
Voor de prijs van €997 levert Computerland een scherp geprijsd allround systeem met redelijke prestaties.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: