abonneren

AcerPower 1000

Waar consumenten pc's vooral veel power voor weinig geld leveren moeten business pc's vooral efficiënt, strak, klein en ook niet al te duur zijn. Acer stuurt ons het antwoord op deze vraag: de AcerPower 1000.

Acht dvd hoesjes


De AcerPower is klein en strak vormgegeven en misstaat niet op het gemiddelde kantoorbureau. De processor is AM2 Sempron 3200+ (1,8 GHz). 512 MB aan ddr2 werkgeheugen aanwezig in de vorm van één sodimm (notebook geheugen). Voor het grafische geweld is een Geforce 6150LE chipset aan boord. Deze kan voor 256 MB gebruik maken van het bovengenoemde werkgeheugen (shared dus). Een harde schijf van 80 gigabte (SATA) maakt het geheel af. Helaas kan je het ratelen van de hardeschijf wel horen, en wordt de AcerPower best warm. De prestaties zijn zeer degelijk voor een computer van rond de 500 euro.

Vista Ready toetsenbord


De AcerPower 1000 is uitgerust met een standaard, hiermee kan je hem naast liggend ook rechtop zetten. De standaard zelf is afschroefbaar. Bijgeleverd zijn een muis en toetsenbord. Het toetsenbord heeft het nieuwe Vista logo op de Windows knop staan; de bekende Windows-vlag met een rondje er omheen. Niet iets om enthousiast van te worden, maar zeker een leuk detail. Het toetsenbord en muis zijn simpel, maar degelijk en goed mee te werken. Ze kunnen worden aangesloten op de usb poorten van de pc.

Geen Wifi, Wel DVI


De AcerPower is helaas niet uitgerust met wifi. Omdat de AcerPower vanwege zijn grootte ook niet uitbreidbaar is moet je, indien je gebruik wilt maken van WiFi, een usb WiFi adapter aanschaffen.
In het geval dat je beschikt over een beeldscherm dat gebruik maakt van DVI is het mogelijk om deze aan te sluiten op de DVI poort die naast de vga poort aanwezig is. Een modem connectie is niet aanwezig, maar die zullen de meeste gebruikers niet missen. Ook is de Acer emPowering software zoals we die bij andere Acer computers zien nu ook weer van de partij. Hiermee kunnen snel aanpassingen in het systeem worden gedaan, zoals resoluties wijzigingen, back-ups maken en het energiebeheer aanpassen.

Kantoor of privé


De AcerPower heeft de kracht in zich om gebruikt te worden om zorgeloos mee te internetten en tekst te verwerken. Prima voor gemiddeld kantoorgebruik dus. Ook privé is het een aantrekkelijke pc. De pc is immers lekker compact en relatief stil. Grafisch is die natuurlijk niet sterk, maar de 6150 chipset is wél één van de betere geïntegreerde grafische chipsets.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact
  • Prijs
  • Hoorbare Harde schijf
  • Wordt erg warm.
De Acerpower is zowel prive als op het kantoor goed te gebruiken. Zijn prijs van 520 euro maakt hem zeer aantrekkelijk. Het is dan ook een echte no-nonsense pc met alles wat er in moet zitten en dat ook nog eens heel compact.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags: