abonneren

Acer Aspire Predator G3610

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Test resultaten
  3. > Specificaties
Acer maakt computers voor een breed publiek, en in dat brede publieksvizier heeft zij ook de gamers zitten. Voor hen is er de Aspire Predator reeks. Wij testen de zwaarste uitvoering van de Predator G3610.

De Aspire Predator G3610 is verkrijgbaar in verschillende varianten en het verwarrende is dat zij allemaal zijn aangeduid met de naam G3610. De versie die wij testen is de zwaarste en uiteraard duurste van allemaal.

Deze Predator G3610 is voorzien van een quadcore Core i7 processor en maar liefst 12 GB ramgeheugen. De graphics worden verzorgd door een nVidia GeForce GTX560Ti videokaart terwijl het besturingssysteem geïnstalleerd is op een 64 GB SSD schijf. Een reguliere 1 TB harde schijf is aanwezig voor data en games.

De prestaties van deze machine zijn uitstekend. De snelheid van de ingebouwde SSD-schijf is echt gigantisch met een maximale leescapaciteit van maar liefst 446 MB per seconde. De schrijfsnelheid is wat minder: bijna 115 MB per seconde. De 1 TB harde schijf zit op een maximale snelheid van ongeveer 130 MB per seconde (zowel lezen als schrijven). In de game Mafia II haalt deze machine op een full HD resolutie met alle instellingen op maximaal (met nVidia PhysX uitgeschakeld) meer dan 50 frames per seconde. De GTX560Ti - een overgeklokte variant van de GTX560 - doet hier goed zijn werk. Wel lust hij graag wat stroom, want zijn energieverbruik zit maximaal op meer dan 214 Watt.

Qua mogelijkheden hebben we geen klagen op deze Predator G3610. De quadcore processor en de flinke sloot aan ramgeheugen maken deze machine ook zeer geschikt voor beeld en videobewerking. Ook qua aansluitingen hebben we geen klagen. De Predator is voorzien van maar liefst 14 usb-poorten waarvan twee usb3.0. Tevens is de kast van de Predator voorzien van een hot swappable hdd-drive bay. Jammer alleen is wel dat Acer deze bay gebruikt heeft voor de installatie van de 1 TB harde schijf. De gedachte hierachter is dat je snel en gemakkelijk van data-schijf kan wisselen, maar wij hadden het handiger gevonden als deze harde schijf gewoon binnenin de kast zelf was ingebouwd (waar nog genoeg ruimte voor was) zodat de bay gebruikt kon worden om gemakkelijk opslagcapaciteit op te waarderen of als extra wisselschijf te gebruiken.

Acer houdt in zijn Predator reeks van compleet en heeft deze Predator voorzien van twee optische drives: een blu-ray speler en een losse dvd-brander. Verder is het moederbord voorzien van een geïntegreerde wifi-chip, handig! Omdat de Predator voornamelijk een game-machine is, heeft Acer ook een gamers-muis en toetsenbord van Roccat meegeleverd. Dit is een vrij bekend merk als het gaat om game-accessoires. En hoewel de muis op zich echt wel aanvoelt als een game-muis, vinden we het toetsenbord voor een gaming-keyboard wel erg basaal.

Het besturingssysteem is uiteraard een 64-bit versie van Windows 7 Home Premium. Daar is op zich niks mis mee, maar we vinden wel behoorlijk wat extra software die standaard is meegeïnstalleerd. Hieronder vallen de usual suspects zoals Office 2010 Starter en een beveiligingspakket (dit keer van McAfee), maar ook Norton Online Backup, Nero 9 Essentials, de Bing Bar, Esobi, Skype en Ebay iconen. Verder is er ook een casual games-pakket geïnstalleerd. Dat laatste vinden we een vreemde keuze. De Predator is een hardcore gaming machine. Lever dan ook een hardcore game mee en geen 'kijk mij casual bloemen plukken'-spelletjes.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • uitstekende prestaties
  • blu-ray speler + dvd-brander
  • geïntegreerde wifi
  • veel mogelijkheden
  • hot swappable hdd al bezet
  • gaming toetsenbord erg basic
De Predator is een prima game-machine met aardig wat mogelijkheden. Wel denken we dat gevorderde hobbyisten zelf een machine kunnen bouwen voor hetzelfde geld die meer aan hun wensen voldoet.

 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Desktopsystemen

Tags:

Laatste reactie