abonneren

Uw Huishoudboekje

Oma had een simpel huishoudboekje, dat was genoeg. Maar wij doen aan internetbankieren, we pinnen, hebben meerdere credit cards en sluiten hypotheken en leningen af: hoe hou je dan overzicht over je inkomsten en uitgave? Gelukkig zijn daar eenvoudige programma's voor. PCM kijkt naar Uw Huishoudboekje van Invender.

Opvallend aan Uw Huishoudboekje is dat we er een hoop soorten rekeningen mee kunnen beheren - zoals een betaalrekening, creditcard en contant geld. Welke banken Uw Huishoudboekje ondersteunt voor het importeren van transactiegegevens, is ons niet helemaal duidelijk. Het programma kan in ieder geval overweg met meerdere bestandsformaten en het is ons gelukt om onze Postbank-transactiegegevens in te lezen via de Importeer-functie in het menu.

De lijst met transacties is op verschillende manieren te sorteren en ziet er overzichtelijk uit. Verwarrend is wel dat posten en categorieën worden aangeduid als Rekeningen. Hierdoor is het net alsof het niet mogelijk is om transacties toe te voegen aan posten, omdat de standaardpost Standaard Rekening heet. Nog verwarrender wordt het als we in het menu opties zien om zowel Categorieen als Rekeningen aan te maken. Want als een Categorie in Uw Huishoudboekje een Rekening heet, wat is dan een Categorie? Snapt u het nog? Geen zorgen, wij ook niet. Uw Huishoudboekje bevat gelukkig wel standaard een bruikbare lijst posten, die u eenvoudig kunt uitbreiden. U kunt met Uw Huishoudboekje ook transacties plannen en contactgegevens over relaties bijhouden. Het programma kan verder verschillende grafieken maken en de transactiegegevens op verschillende manieren presenteren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • een hoop soorten rekeningen zijn te beheren
  • oogt overzichtelijk
  • verwarrend gebruik van termen
  • bankgegevens moeten geïmporteerd worden. Is niet op te halen.
De interface van Uw Huishoudboekje oogt overzichtelijk, maar door het verwarrende gebruik van Rekeningen en Categorieen zit het programma bepaald niet helder in elkaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord